O fermă de capre în schimbul unui eseu

0

Un cuplu din Elkmont, Alabama, vrea să renunţe la ferma de capre în valoare de 350.000 de dolari în favoarea persoanei care va scrie cel mai bun eseu într-o competiţie de eseuri organizată exact cu acest scop. Ferma are, în total, 85 de capre şi este, totodată, specializată în producţia de brânză de capră.

 

 

Cei doi proprietari ai fermei, Leslie şi Paul Spell, au decis să se retragă din afaceri (să se pensioneze) şi, astfel, să renunţe la proprietatea lor întinsă pe aproape nouă hectare; au ales această formă inedită după ce au remarcat că potenţialii cumpărători ai afacerii nu şi-o puteau permite. “Nu le putem promite că nu vor avea obstacole de trecut, dar vor porni de la o bază generoasă şi cu un produs deja susţinut pe piaţă”, a declarat Leslie Spell pentru televiziunea locală WAAY-TV.

Cum funcţionează, de fapt, concursul de eseuri: fiecare concurent care doreşte să se înscrie va plăti o taxă de înscriere de 150 de dolari. Proprietarii fermei speră să adune cel puţin 2.500 de concurenţi, dat fiind că ideea lor este intens mediatizată. Astfel, la final, se vor strânge 375.000 de dolari din taxele de participare în competiţie. Această sumă va fi plătită pentru achitarea ratelor rămase din ipoteca pe fermă, iar 20.000 de dolari vor constitui premiile pentru câştigătorii concursului.

Mai mult, oricine câştigă, dar nu are experienţă în producerea brânzei de capră, va primi instructaj gratuit din partea celor doi actuali proprietari ai fermei. Toţi cei interesaţi se pot înscrie şi pot trimite eseurile pe site-ul concursului. Competiţia a fost lansată pe 1 mai şi se va încheia pe data de 1 octombrie, anul acesta. Vârsta minimă pentru înscriere este de 19 ani. Câştigătorul va fi anunţat pe data de 15 octombrie, iar în luna noiembrie va intra oficial în posesia fermei. Mai multe detalii despre regulile concursului găsiţi aici.

 

Surse şi foto: Mashable, Goat Dairy Essay

 

Puteţi citi şi:

După cafenelele cu pisici, acum apar cele cu capre

Un fost jucător de fotbal american a renunţat la carieră pentru a cultiva cartofi pentru săraci


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger