O femeie musulmană a fost amendată că a condus până la spital

0

O membră a Societății Naționale pentru Drepturile Omului din Arabia Saudită susține că a fost amendață de poliție pentru că a condus mașina soțului ei. Ea s-a urcat la volan pentru a ajunge la spital pentru îngrijiri medicale.

 

10201990473_3c110c21df_o

Când a fost oprită de poliție, Aliyah Al Farid a spus că are o urgență medicală și nu era nimeni disponibil pentru a o duce la spital, astfel că a luat mașina soțului. Polițiștii au lăsat-o să-și continue drumul, dar au urmărit-o până la spital și au așteptat să își termine vizita medicală. Apoi, au dus-o la departamentul de trafic și au amendat-o pentru conducere fără permis.

Femeile nu pot obține permis de conducere în Arabia Saudită, deși nu există o lege care să interzică femeilor conducerea autovehiculelor.

Al Farid a mai fost arestată de două ori pentru conducerea mașinii și a participat la campanii cu scopul de a permite femeilor să șofeze. Ea a declarat presei că de această dată nu a făcut un gest activist, ci chiar a avut o urgență medicală. Femeia a mai spus că mai conduce ocazional pacienți cu nevoi speciale când au nevoie de o vizită medicală. “Nu poți lăsa un pacient epileptic cu convulsii pe jos așteptând un șofer să vină să-l ducă la spital”, spune Aliyah.

Femeia a refuzat să semneze o declarație prin care se angajează să nu se mai urce la volan, invocând faptul că nu există legislație care să împiedice acest lucru. În Arabia Saudită, interzicerea femeilor să conducă a devenit o rutină neoficială aplicată de poliția religioasă.

Sursa: arabianbusiness.com

Puteți citi și:

Țara unde e cel mai greu să fii femeie în acest moment

Căutările pe Google arată cât de misogini suntem

De la palmă, până la lege, Cum le protejază statul român pe femei în fața bărbaților bătăuși

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger