O femeie le organizează zile de naştere copiilor străzii

0

Paige Chenault, o femeie care locuieşte în Texas şi care a lucrat ca organizatoare de nunţi, iubeşte zilele de naştere şi crede că toată lumea ar trebui să aibă şansa să se bucure de aşa ceva, motiv pentru care a început să le organizeze copiilor străzii astfel de petreceri aniversare, scrie Oddity Central. Iniţiativa ei a început cu câteva petreceri în Dallas, apoi s-a extins la organizaţia non-profit “The Birthday Party Project”, care acoperă mai multe locuri din Statele Unite.

Ideea i-a venit în avion, în timp ce citea un articol despre petrecerile organizate de ziua copiilor şi în timp ce era însărcinată cu fata ei. “Visam la lucrurile frumoase pe care le-aş fi putut face pentru fata mea, doar pentru că eram organizatoare de evenimente”, spune ea. Apoi a luat altă revistă şi a citit despre copiii săraci din Haiti, moment în care şi-a dat seama că există milioane de copii care nu doar că nu au o casă şi de mâncare, ci nu se vor putea bucura niciodată de genul de petrecere aniversare pe care o avea ea în minte. Când a ajuns acasă, a început să plănuiască astfel de evenimente pentru copiii străzii.

Femeia şi-a dat seama că dacă voia să facă treabă bună, atunci trebuia să cunoască mai mult despre comunitate. Aşa că ea şi soţul ei au început să cerceteze cultura oamenilor fără adăpost şi au făcut chiar şi voluntariat la diferite agenţii. În cele din urmă, în 2012, a luat naştere “The Birthday Party Project”, care şi-a propus să organizeze zile de naştere pentru toţi copiii străzii din Texas. În cei aproape patru ani care au trecut de atunci, organizaţia s-a extins în opt oraşe şi a adus laolaltă mii de voluntari. Aceştia vizitează adăposturi temporare pentru oamenii străzii şi organizează petreceri pentru toţii copiii care îşi serbează ziua în luna respectivă. O petrecere costă între 400 şi 1.000 de dolari, în funcţie de numărul de sărbătoriţi.

Anul acesta, de exemplu, au fost organizate 180 de petreceri, unde copiii se pot bucura de decoraţiuni, jocuri, muzică, divertisment şi tort. Fiecare dintre ei primeşte tortul lui şi un cadou împachetat în valoare de circa 30 de dolari. Paige Chenault spune că “mulţi dintre aceşti copii nu ştiu cum să sufle într-o lumânare şi nici măcar să-şi pună o dorinţă”. Ei sunt însă foarte entuziasmaţi de petreceri, la fel şi părinţii lor. “A fost cel mai frumos lucru”, spune Maureen Jones, al cărei fiu, Jayden, a fost beneficiarul unei astfel de experienţe. “Mulţi dintre noi nu avem energia, fondurile şi canalele potrivite pentru a le asigura copiilor noştri o astfel de aniversare”. “E o experienţă incredibilă”, spune şi Nadia, care a fost la ziua fiului ei într-un adăpost destinat victimelor violenţei domestice. “Venind după atâta durere şi traumă, e atât de frumos să te poţi relaxa un minut, să răsufli şi să vezi acel zâmbet pe chipul copilului tău. Nu pot să descriu în cuvinte bucuria pe care o simt”.

Totul a fost posibil graţie donaţiilor primite de la numeroşi oameni din toată ţara.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger