O femeie, fost soldat în armata americană, vânează braconieri în Africa

0

Kinessa Johnson este fost soldat (acum veteran) al armatei americane – a fost pe front patru ani, în Afganistan, ca mecanic şi instructor de luptă cu arme de foc. Ea s-a alăturat organizaţiei non-profit VETPAW (Veterans Empowered To Protect African Wildlife), al cărei scop este de a proteja viaţa sălbatică din Africa prin depistarea şi reţinerea braconierilor.

 

 

Kinessa s-a alăturat organizaţiei în luna noiembrie a anului trecut şi în luna martie a acestui an a ajuns cu echipa din care face parte în Tanzania, pentru a instrui paznicii parcurilor naţionale africane în mai multe domenii; totodată, ea va patrula, cu echipa, alături de aceşti paznici, încercând să contribuie la aplicarea legilor anti-braconaj existente în regiune şi va educa localnicii în spiritul protejării resurselor naturale ale ţării.

Populaţia de elefanţi din Africa şi cea de rinoceri sunt cele mai intens braconate şi se află în real pericol de dispariţie din această cauză. Câştigurile obţinute în urma braconajului sunt cel mai adesea folosite pentru a susţine războaiele şi terorismul de pe continentul african. “Noi colaborăm îndeaproape cu paznicii parcurilor, iar intenţia noastră nu este de a răni sau ucide; suntem aici pentru a-i instrui pe paznici să depisteze şi să reţină braconierii, înainte ca actul de braconaj să se petreacă”, explică fostul soldat.

“Eu sunt un consultant tehnic pentru paznicii specializaţi în anti-braconaj, aşa că merg cu ei pe teren în mod constant şi îi asist în operaţiuni strategice. De regulă, oricine se află în rezervaţie cu o armă este considerat o ameninţare şi poate fi împuşcat, dacă paznicii îl consideră un pericol. Scopul nostru este să prevenim apăsarea pe trăgaci, prin mişcări strategice şi metode de prevenţie specifice”, a mai explicat Kinessa, pe care o puteţi urmări şi în materialul video de mai jos. Povestea femeii – soldat care acum vânează braconieri în Africa a fost relatată de diverse publicaţii din întreaga lume, între care The Daily Mail, Idealist Revolution sau The Truth About Guns.

 

 

Sursa şi foto: AnonHQ

 

Puteţi citi şi:

Elefanţi instruiţi să detecteze bombe, mine de teren şi braconieri

VIDEO Legătura dintre terorism şi braconajul elefanţilor

Un milionar român a plătit 90.000 de dolari pentru a ucide, împăia şi transporta un elefant din Africa de Sud

Studiu: 100.000 de elefanţi, ucişi în trei ani din cauza cererii crescute de fildeş

Statul american New York a interzis comerţul cu fildeş şi cornuri de rinocer

30 de tone de fildeş capturate de la braconieri, distruse la Hong Kong

Belgia şi-a distrus rezervele de fildeş, în sprijinul luptei contra traficului cu viaţă sălbatică

Prima fatwa emisă împotriva traficului cu viaţă sălbatică

Franţa îşi arde stocurile de fildeş

Câini dresaţi să descopere contrabanda cu fildeş de elefant şi cornuri de rinocer


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger