O femeie din Scoția folosește același brad de Crăciun din 1928

6

În era consumerismului, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, când se fac cadouri și toată lumea se înnoiește, oamenii au tendința să uite că lucrurile pe care le-au folosit cel mai mult au adesea cea mai mare valoare pentru ei. Cu toate acestea, unii dintre ei vor să rămână conectați la trecut și reutilizează lucruri de aceeași vârstă cu ei. Când scoțianca Jean Edie, acum în vârstă de 85 de ani, avea doar trei ani, s-a dus cu mama ei să aleagă un brad artifical de Crăciun. Unul micuț, pe care îl îmbodobește an de an din 1928 încoace.

Lui Jean Edie, o văduvă de 85 de ani din Scoția, nu i-a fost greu să reziste tentației de a-și cumpăra un pom nou de Crăciun în partea mai puțin zbuciumată și mai prosperă a vieții ei, scrie Tree Hugger. În opinia ei, oamenii din ziua de azi pur și simplu nu mai prețuiesc pe cât ar trebui valoarea lucrurilor pe care le au în proprietate.

„Toată lumea cumpără lucruri pe care apoi le aruncă și nu ar trebui să facă asta. Nu înțeleg de ce voi, tinerii, cumpărați haine pe care aflu apoi că le aruncați și cumpărați unele noi”, a spus femeia pentru postul de televiziune scoțian STV. „Copacul acela – e acolo. Nu am nici un motiv să-l arunc”.

De-a lungul deceniilor, brăduțul artificial al lui Jean a devenit ceva mai mult decât o simplă decorație de Crăciun. „Mi-a fost un tovarăș constant de când eram mică. Soțul meu a murit în 1991 și nu mi-au rămas forte mulți prieteni”, a spus ea pentru publicația The Scottish Sun. „Știu că sună prostesc, dar în fiecare an, când îl despachetez, îi urez La mulți ani”.

Dacă bradul artificial al femeii de 85 de ani este bătrân, nu este chiar cel mai bătrân – recordul este deținut de un alt pom din Marea Britanie. Achiziționat în 1886, chiar în vremea în care asemenea pomi de Crăciun alternativi au fost scoși pe piață, bradul a fost păstrat în familie generații la rând. Pentru prima oară în câteva decenii, actualul său proprietar, Paul Parker, a decis să instaleze pomul decorativ de 124 de ani în locuința sa pentru Sărbătorile de anul acesta în loc să cumpere unul nou.

Ani la rând, a existat o dezbatere pe marginea întrebării dacă brazii artificiali de Crăciun sunt mai ecologici decât cei naturali. Potrivit unei analize a ciclului de viață, pomii adevărați au un impact mai redus asupra mediului decât cei artificiali, însă asta doar dacă cei din urmă nu sunt folosiți pentru mai mult de 20 de ani.

Foto: Captură Youtube


6 comentarii

  1. Ce coincidenta, batranica foloseste un brad din anul in care a inceput cea mai mare criza economica , noi folosim aceiasi conducatori tot din anul in care a inceput marea criza (23.08.1944)

  2. Eu am vazut un spaniol care avea un tractor de 45 de ani.Purtau mare grija acestui tractor ,el si familia sa, despre care zicea ca i-au ajutat sa supravietuiasca impreuna, toti acesti ani.L-a noi a fost colectivizarea agriculturii,cand comunistii au luat tot,pamant, atelaje,animale de tractiune. La retrocedare,dupa 1989, au dat inapoi numai pamantul,si nici pe acela in intregime.Tot comunistii s-au grabit sa ia patea cea mai mare si mai buna,dupa legile facute tot de ei.De compensatii pentru atelaje si unelte,nici vorba.Acum avem numai pamatul,pe care nu avem cu ce sa-l muncim.

  3. Pingback: O femeie din Scotia foloseste acelasi brad de Craciun din 1928 | Color Me News

  4. Trist, dar… de înțeles. 🙂 Acum, pe o latură mai comică, ar fi fost culmea să fi fost și adevărat brăduțul! :-))) Și, pe una (mai) pragmatică, se pare că occidentalii au adoptat filozofia niponă: minimalism perpetuu înnoibil. 😀

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger