O femeie din Peru şi-a transformat casa în azil pentru pisicile bolnave

0

Multe pisici mor anual de leucemie sau cancer ori din cauza altor boli care le afectează; şi, nu de puţine ori, oamenii îşi abandonează pisicile bolnave. În Peru, pentru a atrage atenţia asupra suferinţelor pisicilor, o femeie pe nume Maria Torero şi-a transformat căminul (un apartament cu opt camere, situat pe două etaje) într-un azil pentru pisici bătrâne şi bolnave, scrie Oddity Central.

 

 

Maria este asistentă în Lima, are 45 de ani şi trei copii; în prezent, se ocupă de 175 de pacienţi (adică pisici) şi cheltuie peste 1.500 de dolari pe lună pentru îngrijirea lor. Asistenta are grijă de pisicile bolnave, pe moarte, de cinci ani încoace: le culege de pe străzi şi le oferă afecţiune şi îngrijire medicală până când mor, din cauza bolilor care le răpun. Maria consideră că este datoria ei de asistentă să aibă grijă de fiinţe de care nu îi mai pasă nimănui. Femeia îşi petrece timpul hrănind pisicile, tratându-le de paraziţi, dându-le tratamente, ba chiar împletindu-le hăinuţe pe care să le poarte când este frig.

Apartamentul ei este plin de culcuşuri pentru feline, dar acestea oricum dorm pe unde vor prin casă. Pe lângă culcuşuri, în apartament sunt zeci de litiere şi boluri cu apă şi mâncare; dar, în ciuda deodorantelor puternice de interior folosite, spaţiul miroase mereu a urină. Deşi prietenii Mariei i-au sugerat să aibă grijă mai degrabă de pisici sănătoase, dar abandonate, ea simte că deja face ceea ce trebuie să facă. “Eu sunt asistentă. Datoria mea este faţă de pisicile de care nimănui nu îi mai pasă. Oamenii nu adoptă pisici care sunt grav bolnave”, spune asistenta.

 

 

Şi, atâta vreme cât bolile pisicilor luate în îngrijire nu sunt contagioase sau periculoase pentru oameni, Maria ia orice pisică sub ocrotirea ei, cu condiţia să fie adultă. Le găseşte pe străzile din Lima şi le duce la analize (în special pentru leucemie, o boală care, la pisici, se poate transmite între ele). Pisicile pe care le ia Maria primesc nume, haine gândite după personalitatea fiecăreia şi multă afecţiune. “Darul meu pentru ele este dragostea şi respectul arătate cât sunt în viaţă”, spune femeia care îngrijeşte pisicile bolnave ale capitalei statului Peru.

 

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Insula pisicilor abandonate

Cel mai mare sanctuar pentru pisici din lume

VIDEO O pisică salvează un băieţel de atacul unui câine

FOTO Portretele cu pisici, o îndeletnicire fotografică veche de 100 de ani

Terapia cu animale domestice îi ajută pe copiii autişti

O lecţie de prietenie: copii şi pisici, împreună cu ajutorul cărţilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger