O femeie din Italia ar putea face închisoare pentru că nu s-a ocupat de gospodărie

0

O femeie de 40 de ani care locuieşte în orăşelul Sonnino din regiunea italiană Lazio a fost acuzată de neglijarea familiei şi, dacă va fi condamnată, ar putea primi şase ani de închisoare, scrie Washington Post. Soţul femeii, în vârstă de 47 de ani, a fost cel care a denunţat-o, făcând plângere împotriva ei pentru proasta gestionare a treburilor gospodăreşti. El susţine că, timp de doi ani, a fost forţat să trăiască în condiţii neigienice şi să îndure abuzul verbal şi neglijenţa.

Bărbatul a spus pentru presa locală că a cumpărat adesea mâncare pe care soţia sa a refuzat s-o gătească şi care a fost astfel risipită, şi că femeia l-a dat afară din dormitor, ceea ce l-a făcut să se simă “insultat”. Incapacitatea de a face curat în casă nu este considerată o infracţiune în Italia, însă neglijenţa este. Procesul femeii a fost programat pentru 12 octombrie.

Un sondaj de opinie din 2013 arăta că, în medie, femeile din Italia prestează cu 21 de ore de muncă casnică neplătite mai mult decât partenerii lor de sex masculin, cel mai disproporţionat raport din lumea dezvoltată. Unii au încercat să contracareze această formă de inegalitate de gen. În martie 2014, scrie Mashable, în statul european a fost lansată o campanie pentru obţinerea unui salariu plătit de stat casnicelor, însă iniţiativa nu a fost adopotată. Iar vara trecută, un comitet al Parlamentului European din Strasbourg a sugerat într-un raport că bărbaţii ar trebui constrânşi să acopere jumătate din treburile casnice” şi a propus, printre altele, noi măsuri de combatere a violenţei domestice împotriva femeilor, o problemă destul de evidentă în Italia în ciuda unor iniţiative legislative lansate recent în acest sens.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger