O femeie din China care a adoptat 39 de copii cu handicap a fost pedepsită de autorităţi

4

Bunătatea nu este întotdeauna răsplătită, după cum o demonstrează oficialii chinezi care pedepsesc o femeie în vârstă de 65 de ani pentru că a luat în grija ei copii abandonaţi, toţi suferind de dizabilităţi fizice sau mentale, scrie Oddity Central via Austrian Times.

 

 

Kong Zhenian locuieşte în satul Jiu Jiu din provincia Shanxi din nordul Chinei şi, de 40 de ani încoace, are grijă de copii cu dizabilităţi fizice şi mentale. “Pe primul l-am găsit pe marginea drumului. Era o fetiţă şi tocmai fusese lăsată acolo. Mi-a părut atât de rău pentru ea încât trebuia să fac ceva”, spune femeia. Aşa că a luat-o acasă şi, de atunci, nu a făcut altceva decât să ajute alţi şi alţi copii. “Am crescut 39 de copii până acum. Toţi sunt consideraţi a fi cu probleme, fizice sau mentale. Dar, de fapt, mulţi dintre ei sufereau doar de lipsa grijei. Costă mulţi bani să ai grijă de ei, dar ne-am descurcat”, explică femeia. Sub grija şi îndrumarea ei, mai mulţi dintre aceşti copii au ajuns să studieze la universitate şi şi-au găsit slujbe bune. “Cel mai mare are 27 de ani şi se descurcă singur. Cel mai mic are o lună. Şase dintre ei sunt la universitate şi alţi doi au fost acceptaţi la şcoli profesionale tehnice”, spune mama adoptivă.

Ceea ce face Kong este atât de lăudabil  încât ar părea normal ca autorităţile locale să îi acorde măcar un premiu, o recompensă. Însă acestea au spus că femeia a încălcat regulile stricte ale ţării privind adopţiile – adică legile care nu permit mai mult de trei adopţii pe familie. Aşa că au pedepsit-o prin confiscarea unui teren de 8.000 de metri pătraţi pe care îl deţinea împreună cu soţul ei şi prin tăierea ajutorului financiar. În ciuda acestui obstacol, femeia nu deznădăjduieşte. “Cu toate greutăţile, eu merg înainte. Accept şi slujbe mai ciudate, dar şi când oamenii află ce fac mă ajută. Mulţi oameni cu inima mare au donat bani, haine şi mâncare. Şi copiii mei mai mari ne ajută cu donaţii. Încă există bunătate în lume, însă îmi fac griji pentru ce se va întâmpla cu copiii când eu nu voi mai fi”, mărturiseşte femeia. Să sperăm că va exista cineva care să îi ia locul. Lumea are nevoie, fără îndoială, de cât mai mulţi astfel de oameni.

 

Surse şi foto: Austrian Times, Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Restaurantul din China în care oamenii frumoşi mănâncă pe gratis

Un zoo din China pune vizitatorii în cuşti şi lasă felinele în libertate


4 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger