O femeie din China a salvat 100 de câini de la un festival unde se consuma carne de câine

2

În fiecare an, în oraşul Yulin din sudul Chinei se celebrează solstiţiul de vară printr-un festival care implică măcelărirea (pentru consum) a aproximativ 10.000 de câini, scriu Bored Panda şi True Activist. Petiţiile care solicitau încetarea acestui obicei nu prea au avut succes, aşa că oamenii au început să ia alte măsuri.

 

 

Astfel, o profesoară, acum pensionară, în vârstă de 65 de ani, a reuşit să salveze 100 de câini de la acest “festival”: femeia se numeşte Yang Xiaoyun, conduce un adăpost pentru animale în Tianjin şi a călătorit 2.400 de kilometri pentru a salva aceşti câini, pentru care a plătit 1.100 de dolari. Gestul ei poate fi un exemplu şi pentru alte persoane care se întreabă ce ar putea face pentru a stopa acest masacru al câinilor, cu scopul consumului.

Există voci în China care spun că uciderea, pentru consum, a câinilor nu diferă cu nimic de uciderea vitelor crescute de societatea occidentală pentru a fi mâncate, însă activiştii pentru drepturile animalelor spun că organizatorii acestui festival supun animalele unor practici pline de cruzime, le torturează. Festivalul a avut loc şi anul acesta, pe 21 iunie şi a stârnit reacţii intense din partea comunităţii internaţionale, în special a iubitorilor de animale. O petiţie pentru a stopa această practică a adunat peste patru milioane de semnături pe change.org.

 

stire 24 iun caini 1

 

Mai multe detalii, inclusiv despre donaţii pentru sprijinirea activităţii adăpostului condus de Yang Xiaoyun, puteţi găsi pe acest blog.

 

Surse şi foto: Bored Panda, True Activist

 

Puteţi citi şi:

Cinci femei vârstnice din China hrănesc zilnic 1.300 de câini fără stăpân

FOTO Imagini cu câini vagabonzi, înainte şi după adopţie

O femeie şi-a transformat casa în azil pentru pisicile bolnave

Un proiect fotografic menit să ajute animalele fără adăpost

Aparatul care distribuie mâncare pentru câinii fără stăpân în schimbul scenelor reciclate

Hingherul cel Bun şi Karma: dresorul care pregăteşte maidanezi să devină câini de asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi

 


2 comentarii

  1. Am ajuns la concluzia trista ca afland de festivalul YULIN,al carnii de caine! am inceput sa urasc chinezii,de fapt asiaticii care mananca carne de caine si pisica. Si coreenii la fel,mai putin japonezii).Nu e vorba doar ca ii mananca la acest festival,ci de felul cum ii omoara,nu am mai auzit asa ceva oribil in viata mea: le leaga boturile,apoi ii JUPOAIE DE VII SI TOT DE VII,ASA JUPUITI…II FIERB!!! Cum sa iti bati asa joc de un biet animal!?!..De ce sa nu ii dai mai intai una in cap ca sa nu simta,dumnezeule?!…Cum poti face asa ceva unei fiinte calde si nevinovate care nu ti-a facut nimic?!..Si asta doar ca sa ii manance,culmea.Si o fac si barbati si femeil,cu..zambetul pe buze.Am vazut cateva poze pe Google si mi s-a facut rau,nu am mai putut dormi noaptea aia! Asta dovedeste inca o data ca asiaticii sunt oribili,cruzi,dementi si fara suflet!…Ordinarii naibii!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger