O femeie a fost amendata in Italia pentru ca purta burqa

1

O tanara de 26 de ani, Mamei Marmouri, este prima femeie din Italia amendata pentru ca purta val islamic in public. Incidentul s-a petrecut in Novara, in nordul peninsulei, unde femeia se oprise la un post de politie in drum spre moschee.

Legile anti-teroriste din anii ’70 interziceau portul oricarui vesmant care sa acopere fata in public. Acestea nu au fost insa aplicate pana de curand, cand primarul din Novara, membru al Partidului Liga Nordului, a inceput sa se razboiasca cu imigratia si cu cei care construiau moschee.

Marmouri este tunisianca, iar sotul sau, Ben Salah Braim, a declarat, citat de Daily Mail: “Chiar nu stiu de unde vom face rost de cei 500 de euro cu care trebuie sa platim amenda. Credeam ca daca merge la moschee, e in regula sa poarte burqa. Stiam de lege si stiu ca nu era adresata impotriva religiei mele, dar acum Amel trebuie sa stea in casa. Nu pot sa permit altor oameni sa se uite la ea”.

Acum cateva zile, camera inferioara a parlamentului belgian a votat pentru interzicerea portului in public de valuri care sa acopere toata fata. Daca propunerea trece de senat, Belgia va deveni prima tara europeana care interzice burqa.

Foto: Reuters

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger