O fată de 15 ani se îmbracă în vacă pentru a-şi întreţine tatăl bolnav

2

O fată din provincia chinezească Anhui a ajuns să se costumeze în vacă şi să ceară 5 yuani celor care vor s-o călărească, în încercarea disperată de a strânge bani pentru tatăl ei bolnav, scrie The Shanghaiist. Acesta suferă de spondilită anchilozantă, o boală rară ce afectează şira spinării. Unii trecători o consideră pe adolescenta de 15 ani escroacă, iar proprietarii magazinelor în faţa cărora cerşeşte se comportă urât cu ea, pe motiv că le-ar alunga clienţii, însă asta n-o descurajează să strângă 400 de yuani pe zi, bani meniţi să acopere costurile medicale.

Tatăl fetei a fost iniţial fermier, apoi, în anul 2000, pentru că începuse să aibă probleme cu spatele şi n-a mai putut să-şi muncească pământul, s-a mutat în oraşul Hefei pentru a-şi deschide un mic magazin. Cam pe-atunci s-a însurat şi cu soţia lui.

Într-o zi, în timp ce erau împreună la cumpărături, cei doi soţi au văzut un magazin cu telefoane mobile care oferea clienţilor lucruri gratuite, în cadrul unei campanii de promovare, aşa că s-au grăbit să adune tot ce puteau.

În urma unei altercaţii cu vânzătorii, care erau iritaţi că luaseră prea multe obiecte gratuite, fostul fermier a fost împins în timpul unei altercaţii şi de-atunci, spune el, durerea de spate a devenit insuportabilă. După ce s-a dus la medic, bărbatul a aflat că avea coloana ruptă şi gâtul în pioneze, partea superioară a corpului său fiind paralizată. Cum poliţia nu a putut stabili un vinovat pentru incident, nu a primit compesanţii, familia fiind nevoită să plătească operaţia şi costurile de spitalizare.

Soţia l-a părăsit în cele din urmă pe bărbatul paralizat, iar fata lor de 15 ani şi fraţii ei au rămas singura sursă de venit din familie. Bărbatul spune că visul său lui este să stea drept din nou şi să-şi trimită copiii la şcoală.


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger