O fată de 15 ani nu lasă guvernul britanic să scoată schimbările climatice din școli

0

Guvernul din Anglia a decis să scoată cursurile despre schimbările climatice din curicula școlară pentru elevii sub 14 ani, inițiativă ce a stârnit dezaprobarea activiștilor și oamenilor de știință, care spun că lecțiile cu pricina i-au mobilizat pe tineri în lupta cu problemele din acest domeniu. Ceea ce se și vede, din moment ce o fată de 15 ani încearcă să convingă guvernul să-și modifice decizia.

Ultimele propuneri de curiculă pentru copiii sub 14 ani nu menționează deloc schimbările climatice în cadrul cursurilor de geografie, existând o singură referire la faptul că dioxidul de carbon generat de oameni afectează clima, în cadrul cursului de chimie. Esha Marhawa, o elevă de 15 ani, consideră asta inacceptabil: “Schimbările climatice sunt cea mai presantă și amenințătoare problemă din societatea noastră modernă. Pentru că generațiile dinaintea noastră nu au înțeles asta, noi suntem cei care trebuie să o rezolvăm. Și cum putem face asta fără educație? Guvernul nostru, membrul al generației ce poartă mare parte din responsabilitatea pentru această problemă, vrea nu doar să-și arate eșecul de a acționa împotriva schimbărilor climatice, dar și să le ascundă adevărul copiilor și tinerilor”.

Esha a lansat o petiție împotriva inițiativei guvernamentale, adresată ministrului educației, Michael Gove, care a adunat la început 500 de semnături pe oră din partea elevilor, profesorilor și lectorilor universitari. Până în momentul de față, petiția a adunat 19.000 de susținători. În ultimele zile, alte 2.000 de persoane din cadrul unei rețele de elevi care se numește People and Planet i-au trimis mail-uri ministrului educației pentru a încerca să-l convingă să introducă schimbările climatice în curiculă. Mai departe, elevii britanici, membrii asociației Youth Climate Coalition și alții plănuiesc să abordeze cercetători, universități și școli pentru a participa la consultările privind noua curiculă, care se vor încheia pe 16 aprilie.

Sursa: The Guardian

Foto: change.org


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger