O familie din Mali a mâncat cămila președintelui francez

0

François Hollande a primit în dar o cămilă când a vizitat Mali în februarie, la câteva săptămâni după ce a trimis trupe în fosta colonie franceză pentru a preveni înaintarea luptătorilor islamiști înspre sud, dintr-o tabără din nordul țării, scrie The Guardian. Cămilia a fost mâncată însă de familia la care o lăsase șeful de stat.

 

Foto: Flickr/Victoria Reay

 

Autoritățile din Mali îi vor oferi președintelui francez o cămilă nouă. “De îndată ce am aflat vestea, am înlocuit rapid cămila cu una mai mare și mai arătoasă”, a spus un oficial guvernamental din Mali, care a cerut să rămână anonim pentru că nu era autorizat să vorbească despre asta. “Noua cămilă va fi trimisă la Paris. Ne e rușine pentru ce i s-a întâmplat [primei]cămile. Era un cadou care nu merita această soartă”.

Când a primit cadoul, Hollande a glumit spunând că va folosi animalul pentru a înainta prin traficul supra-aglomerat din Paris, însă a ales să o lase în grija unei familii dintr-un orășel aflat la marginea deșertului Sahara. Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a fost însărcinat să-i dea președintelui update-uri constante privind starea cămilei. El a fost, de altfel, cel care i-a dat vestea morții, săptămâna trecută.

Potrivit publicației britanice, liderii francezi au primit, de-a lungul anilor, multe cadouri exotice constând în animale sălbatice din Africa și din alte locuri îndepărtate. Săptămâna trecută, un hoț a folosit o drujbă pentru a îndepărta un corn de fildeș din scheletul unui elefant oferit regelui francez Ludovic al XIV-lea. Poliția l-a prins pe tâlharul care o rupsese la fugă cu cornul de fildeș sub braț.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger