O familie care a ales să stea pe străzi decât să-și abandoneze pitbull-ul a primit casă nouă

0

O familie din California a ales să vagabondeze decât să renunțe la unul din câinii lor, un pitbull pe nume Rocco, scria abcNews în februarie. Stăpânii pitbull-ilor se confruntă cu o adevărată criză locativă peste ocean, pentru că proprietarii care dau apartamente în chirie îi forțează pe chiriași să aleagă între un acoperiș deasupra capului și animalul îndrăgit. Acesta a fost și cazul lui Carol și al lui Peter Devia, care au împreună doi copii și doi câini (pe Rocco și un labrador pe nume Camilla). Soții Devia au trăit câteva luni fără adăpost pentru că fiecare apartament vizitat care se potrivea bugetului lor avea proprietari care nu lăsau pitbull-i în casă.

 

Foto: Organizația Bad Rap

 

Familia a ajuns în stradă după ce Carol și Peter, care fuseseră curieri de ziare, au fost concediați iar proprietarul apartamentului în care locuiau a aflat că au rămas fără venit și i-a dat afară. Economiile lor se împuținau pe zi ce trecea, apoi a fost problema cu Rocco, la care n-au vrut să renunțe. Au petrecut mult timp mergând cu mașina dintr-o zonă împădurită în alta, unde câinii puteau zburda în voie, sau în parcări unde găseau semnal Wi-Fi și își făceau mâncare într-o oală cuplată la dispozitivul ce încălzește bricheta mașinii. Cei doi soți și-au găsit joburi noi, tot ca și curieri de ziare; lucrau noaptea, iar ziua dormeau în mașină.

În cele din urmă, scrie abcNews, un proprietar a văzut povestea lor pe pagina de Facebook a unei organizații de advocacy pentru pitbull-i și a oferit familiei Devia o locuință unde cei doi câini pot zburda în voie, cum o făceau în pădure. Cei doi soți au dormit pentru prima oară în noua lor casă chiar în ziua în care cel mai mare dintre fiii lor a împlinit 20 de ani. Familia va dormi pe podea până când organizația de advocacy pentru pitbull-i care o ajută, Bad Rap, îi va oferi paturi. Mașina lor a murit și acum își caută alta pe care să și-o poate permite și cu care să-și poată face munca de curierat. Bad Rap îi va ajuta în continuare cu donații.

 

Puteți citi și:

Un bărbat orb a fost ajutat prin crowdfunding să-și păstreze câinele care i-a salvat viața

Un proiect fotografic menit să ajute animalele fără adăpost


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger