O familie a crescut patru lupi ca animale de companie

1

Unii oameni cresc, ca animale de companie, pisici, câini, iepuri, alţii chiar porci, găini sau vulpi; o familie din satul bielorus Zacherevye, situat la 250 de kilometri la nord de Minsk, creşte o întreagă familie de lupi pe post de animale de companie, scrie Oddity Central.

 

 

Familia Selekh a luat, acum cinci ani, un grup de lupi tineri, sălbatici, pentru a-i creşte pe lângă casă. Lupii sunt acum complet domesticiţi şi se comportă cum nimeni nu s-ar aştepta, de la nişte lupi. Ei sunt animale sălbatice, obişnuite cu o anumită ierarhie în haită, conduse de un mascul alfa, în mod normal; dar în cazul lupilor Selekh, niciunul dintre ei nu mai prezintă astfel de caracteristici. Sunt toţi foarte jucăuşi, veseli şi foarte buni prieteni, între ei, dar şi cu fetiţa familiei, Alisa Selekh, pe care o cară în spate prin grădina gospodăriei.

 

 

stire 21 aug lupi 1

 

Lupii aceştia nu dau semne că ar pofti la carne de om – Alisa se joacă cu ei şi îi pupă fără teamă că ar putea să fie muşcată de colţii lor ascuţiţi. Responsabil pentru această inedită relaţie între oameni şi lupi este tatăl familiei, Oleg, care a adus lupii acasă în 2009. Fusese plecat în pădure şi câinele său, Silva, a găsit patru pui de lup, orfani; părinţii fuseseră împuşcaţi de vânători, iar micuţii nu aveau cum să supravieţuiască iernii aprige. Aşa că Oleg i-a luat acasă, le-a construit un spaţiu special şi i-a crescut ca animale de companie.

 

 

stire 21 aug lupi 3

 

Cu timpul, lupii familiei Selekh au devenit foarte populari printre localnici, care se adună, adeseori, să o vadă pe Alisa cum se joacă cu ei. Deşi povestea familiei de oameni care a crescut o familie de lupi este emoţionantă, experţii în comportamentul animalelor sălbatice spun că un lup domesticit poate fi chiar mai periculos decât unul aflat în libertate: lupii liberi se tem, instinctiv, de oameni şi au tendinţa să fugă de ei, dar lupii domesticiţi pierd această frică naturală şi, din acest motiv, pot deveni un pericol pentru oamenii din jurul lor.

 

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

 

Lupul a revenit în Cehia, după un secol de absenţă

Ce efect au lupii asupra ecosistemelor

Cel mai urât zoo din lume va fi închis

Trăind cu zimbrii

Dispariţia marilor prădători dăunează climei

FOTO Bărbatul care trăieşte cu lupii


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger