O Europa “fara zahar”

0

In scurt timp s-ar putea ca majoritatea sucurilor de fructe sa nu mai aiba zahar adaugat. O propunere in acest sens a fost facuta recent de catre Comisia Europeana, initiativa avand ca scop promovarea productiei de alimente mai sanatoase.

Cresterea numarului de persoane supraponderale si inmultirea, totodata, a problemelor de sanatate generate de obezitate ingrijoreaza autoritatile europene, relateaza Deutsche Welle. Executivul Uniunii Europene, impreuna cu guvernele nationale, incearca sa gaseasca o modalitate prin care sa convinga cetatenii sa adopte un stil de viata mai sanatos.

Ca parte a strategiei, Comisia Europeana propune interzicerea adaosului de zahar la majoritatea sucurilor de fructe. Exceptia principala va fi nectarul, care este prin definitie o bautura bogata in zahar. Aceste bauturi vor fi obligatoriu etichetate ca fiind cu continut de zahar adaugat.

Statele din Uniunea Europeana au lansat deja o serie de initiative care sa imbunatateasca standardul de sanatate, incercand sa reduca sarea si zaharul si totodata sa promoveze consumul de legume si fructe. Aceste masuri au suscitat reactii contradictorii din partea comerciantilor si consumatorilor.

Separat, Comisia a propus ca rosiile sa fie adaugate pe lista oficiala a Uniunii Europene de fructe ce pot fi folosite pentru suc. Din punct de vedere biologic, rosiile sunt fructe, nu legume.

Ambele propuneri vor fi trimise catre aprobare statelor Uniunii Europene si Parlamentului European.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger