O egipteancă s-a dat bărbat timp de 43 de ani ca să muncească pentru fiica ei

0

O mamă singură din Egipt s-a prefăcut 43 de ani că e bărbat pentru a câștiga bani ca să-și întrețină fiica, scrie The Independent. Sisa Abu Daooh, în vârstă de 64 de ani, a primit distincția acordată de Direcția pentru Solidaritate Socială femeilor care muncesc din greu ca să-și întrețină singure familiile. Egipteanca a rămas fără venit după moartea soțului ei, în timpul sarciii, iar peste toate astea, comunitatea din Luxor, orașul în care trăiește, le discrimina pe femeile care munceau.

 

FOTO: Al Arabiya

 

Având ca singură perspectivă cerșitul pe străzi, Abu Daooh s-a deghizat în bărbat, purtând haine largi și lungi, și a început să muncească cu mâinile fabricând cărămizi, lucrând în construcții și în agricultură sau lustruind pantofi. “Am preferat muncile grele, cum ar fi să ridic cărămizi și saci de ciment sau să curăț pantofi decât să cerșesc pe străzi, ca să câștig bani pentru mine și pentru fiica mea și pentru copiii ei”, spune ea. “Ca să mă protejez de bărbați și de duritatea privirilor lor și să nu mă ia la ochi din cauza tradițiilor, m-am îmbrăcat în hainele în care se îmbrăcau și ei și am muncit cot la cot cu ei în alte sate în care nu mă cunoștea nimeni”.

Fiica ei, Houda, s-a căsătorit cu un bărbat care s-a îmbolnăvit la un moment dat și n-a mai putut să muncească, lăsând-o din nou pe Abu Daooh responsabilă de întreaga familie. Acum, femeia lustruiește pantofi în mare parte, o activitate despre care spune că-i asigură “un venit decent”. “Mama mea e în continuare cea care întreține familia”, spune Houda, citată de publicația locală Al Arabiya. “Se trezește în fiecare zi la 6 dimineața pentru a lustrui pantofi în gara din Luxor. Eu îi car sculele pentru că a înaintat în vârstă”. Abu Daooh le mulțumește oamenilor care au ajutat-o până acum și spune: “Sper să văd Egiptul într-o situație mai bună”.

 

Puteți citi și:

Cele mai absurde legi împotriva femeilor

Ţara unde e cel mai greu să fii femeie

Femeile care au făcut Rwanda să renască după genocid

Singurul magazin cu înghețată din Rwanda răstoarnă tabuurile culturale


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger