O descoperire care ne-ar putea prelungi viața cu 20 de ani

0

Că umanitatea visează la tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte nu este, desigur, o noutate nici pentru oamenii de rând, nici pentru cei care, din laboratoare, încearcă să descopere piatra filosofală a nemuririi. O nouă descoperire a unor cercetători americani promite o soluție care ar putea prelungi viața oamenilor cu 20 de ani. Deocamdată însă, metoda a fost testată doar pe șoareci.

aging_5331999_lrg

Un nou studiu publicat în ultimul număr al revistei Nature susține că cercetătorii de la Albert Einstein School of Medicine din New York au descoperit o regiune din creier care controlează îmbătrânirea. Dacă activitatea acesteia ar putea fi oprită, rezultatul ar însemna o viață cu circa 20 de ani mai lungă.

 

 

În timpul experimentului care a condus la aceste concluzii, specialiștii au injectat unor șoareci o substanță care inhibă o anumită moleculă din creierul acestora. Hormonul în cauză este asociat inflamării și stresului, iar pe măsură ce șoarecii înaintează în vârstă, acesta se regăsește în hipotalamus în cantități din ce în ce mai mari. Noutatea acestei cercetătri nu este efectul de îmbătrânire al inflamării și stresului, ci faptul că acest proces al îmbătrânirii este declanșat în mod ”deliberat” de către creier. Tocmai de aceea, descoperirea unui mecanism de a stopa acest proces este îmbucurătoare pentru comunitatea științifică, al cărei prim pas, de a observa că viața șoarecilor a fost astfel prelungită cu 20%, oferă speranțe pentru aplicabilitatea metodei la oameni. Dacă în etapele următoare se va dovedi eficiența acestei proceduri, ea va fi aplicată la oameni în cazul vârstnicilor, pentru a le preungi viața, atâta vreme cât, potrivit, specialiștilor, un astfel de tratament nu se poate aplica în etapele inițiale ale vieții.

Sursa: Mashable

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger