O cutie de carton poate sadi 100 de copaci

5

Un micolog american a captusit cu seminte de copaci si spori de ciuperci cutii de carton ce pot fi folosite pe post de ambalaj atunci cand oamenii vor sa trimita un pachet. La celalalt capat, destinatarii, in loc sa dea cartonul mai departe pentru reciclare, sunt indemnati sa rupa cutiile si sa planteze fasiile rezultate in pamant sau in apa. Folosind coordonate GPS, expeditorii pot urmari pe un site interactiv ciclul de viata al copacilor astfel rezultati.

The Life Box (Cutia vietii), cum si-a numit inventia micologul Paul Stamets, face parte din campania „Plant for the Planet: Billion Tree Campaign” si gazduieste in cartonul din care este confectionata semintele unor specii de plante non-invazive, originare din America de Nord si adaptate unor zone cu temperaturi ridicate, scrie Tree Hugger. Consumatorii pot cumpara un set de 10 astfel de cutii la un pret de 33-58 de dolari, in functie de dimensiunea lor, insa companiile care se ocupa cu expediera si transportul coletelor sunt indemnate sa le includa intr-un program de reimpadurire.

Paul Stamets vede in ciuperci solutia pentru inverzirea planetei. Sporii ciupercilor inserati in cutiile de carton pe care le-a conceput contribuie la o dezvoltare mai sanatoasa a copacilor. Ciupercile curata nu numai scurgerile de petrol, dar si solul poluat, putand fi folosite pe post de fertilizatori naturali.

Foto: Flickr/Rev Dan Catt

Tags:5 comentarii

  1. acest site ofera ceea ce necesitam noi romanii mai mult: EDUCATIE! Un mod eficient de a face reclama si cred ca nici macar unul scump. In loc de reclama la bere si la prostie corporatista!

  2. Fac pariu ca se gasesc alti ecologisti sa descopere ca semintele si/sau sporii afecteaza negativ 0.5% din populatie si dupa aia cere interzicerea lor.

  3. Ideea e foarte buna – ca afacere. Altfel, cine vrea sa planteze copaci de ce ar folosi cutiile astea in locul metodei clasice? Puietii sunt crescuti de catre specialisti in conditii optime pentru dezvoltarea ulterioara, au sanse foarte bune sa prinda si sunt mai ieftini – cu acelasi buget se pot planta mai multi copaci.

    In schimb majoritatea celor care vor cumpara cutiile astea sunt oraseni care au o idee foarte vaga despre cum se creste un copac. Sansele ca ei sa creasca de la zero copaci sunt de la mici in jos. Deci?

  4. Analizând la rece problema, înclin să-i dau dreptate lui Dan. Dar, … a face ceva este mai mult decât a nu face nimic. Dacă în numai 1% din cazuri seminţele şi sporii ajung în pământ, tot e ceva! Vor fi oameni care vor duce cutiile la picnic şi le vor îngropa. Este mult mai mult dec’ât să umple tomberoanele cu ele!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger