O companie vrea să planteze 1 miliard de copaci pe an cu ajutorul dronelor

0

În fiecare an, la nivel mondial, sunt tăiați în jur de 26 de miliarde de copaci și doar 15 miliarde sunt plantați la loc, scrie FastCoExist, ceea ce înseamnă că despăduririle avansează tot mai mult și afectează schimbările climatice. În acest context, antreprenorul Lauren Fletcher vrea să automatizeze procesul de reîmpădurire pentru a-l accelera. Start-up-ul său, BioCarbon Engineering, și-a propus să sădească 1 miliard de copaci anual folosind tehnologia dronelor.

 

 

“Singurul mod în care putem rezolva aceste probleme care sunt de când lumea este cu tehnici care nu ne-au fost disponibile până acum”, spune Fletcher. “Folosind această abordare, ne putem ridica la scara problemelor existente”. În scenariul propus de BioCarbon, care are sediul în Marea Britanie, dronele vor zbura deasupra unei regiuni, vor analiza nivelul de împădurire și vor transmite date privind potențialul de plantare de noi copaci. Vehiculele aeriene vor coborî apoi până la o distanță de 2-3 metri deasupra solului și vor propulsa un săculeț cu semințe la o viteză îndeajuns de mare încât să penetreze solul. Semințele vor fi deja încolțite și acoperite cu un hidrogel plin cu substanțe nutritive, ceea ce le va spori șansele de reușită. Lauren Fletcher nu consideră că această metodă e mai eficientă decât plantarea manuală, ci mai ieftină.

Antreprenorul estimează că o dronă poate semăna 10 semințe pe minut, iar doi operatori care controlează mai multe drone ar putea să planteze cu ajutorul acestora până la 36.000 de copaci pe zi. Procesul ar costa în jur de 15% din cheltuielile impuse de metodele tradiționale. Flethcer este inginer de profesie și a lucrat 20 de ani pentru NASA înainte să înființeze BioCarbon. Acum locuiește în Oxford, Anglia și, împreună cu colegii săi răspândiți în mai multe țări, și-a propus să colaboreze cu companii și ONG-uri din domeniul forestier și cu guverne din întreaga lume. Start-up-ul său speră să finalizeze un prototip funcțional până la sfârșitul verii.

 

Puteți accesa și:

Satul indian care plantează 111 copaci de fiecare dată când i se naște o fată

Un nevăzător şi prietenul său fără mâini au plantat 10.000 de copaci în zece ani

Pădurea Transilvania: 10 hectare plantate în câteva ore de voluntari

India vrea să planteze două miliarde de copaci cu ajutorul tinerilor şomeri

Omul care a împădurit de unul singur 550 de hectare

O femeie fără copii din India, mamă pentru copaci


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger