Producătorul ouălor Kinder renunţă la ouăle provenite de la găini ţinute în cuşti

2

O importantă companie din industria alimentară – Ferrero –, care produce, printre altele, ouăle Kinder, a renunţat complet la ouăle provenite de la găini ţinute în cuşti. VIER PFOTEN salută această decizie, considerând-o un pas major în lupta pentru reducerea suferinţelor provocate animalelor. Fundaţia cere şi altor producători să urmeze exemplu companiei Ferrero.

 

 

Prin actuala campanie,VIER PFOTEN solicită marilor producători alimentari să renunţe la ouăle care presupun suferinţa animalelor şi să achizioneze numai ouă provenite de la găini ţinute la sol, în aer liber. Ferrero, printre ale cărei branduri se numără ouăle Kinder, Nutella bomboanele Raffaello sau Tic-tac, a fost prima companie care a răspuns pozitiv la această solicitare. Recent, compania a anunţat începerea procesului de eliminare a cuştilor din fermele care furnizează ouăle, de pe teritoriul Germaniei, Italiei, Franţei şi Suediei. Pe termen lung, Ferrero va colabora cu VIER PFOTEN pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemului de creştere a găinilor la sol, în aer liber.

VIER PFOTEN a cercetat piaţa şi a început discuţiile cu unele dintre cele mai mari companii din industria alimentară, precum Ferrero, Kraft, Nestle şi Unilever, cerându-le un angajament public că nu vor mai folosi ouăle produse prin sistemul vechi. Fundaţia a descoperit că multe dintre aceste companii încă mai folosesc aceste ouă ca ingrediente pentru numeroase produse, fără să includă specificaţii pe etichetă acestora.

“Milioane de găini suferă în continuare din cauza condiţiilor chinuitoare din cuşti. Consumatorii sunt din ce în ce mai preocupaţi de tortură la care sunt supuse găinile ouătoare în fermele industriale”, a spus Gabriel Păun, director de campanii VIER PFOTEN International. “Din nefericire, un număr mare de producători alimentari încă mai folosesc aceste ouă în produse precum dulciurile, produsele de patiserie, paştele, maioneză sau sosurile, fără a-şi informa consumatorii. Suferinţa găinilor nu mai trebuie să fie un ingredient secret. Cerem tuturor producătorilor să demonstreze respectul faţă de consumatori şi să urmeze exemplul companiei Ferrero”.

 

 

Puteţi citi şi:

În alimentele procesate se ascund ouă provenite de la găini crescute în cuști

VIER PFOTEN: 12 state UE încă folosesc cuști ilegale pentru găinile ouătoare

VIDEO VIER PFOTEN: Ilegalităţi în producţia de ouă din Franţa2 comentarii

  1. Pingback: Etikus tyúktojásból készül ezentúl a Kinder tojás » Think Outside The Box

  2. Pingback: Burger King promite să renunţe la găinile crescute în cuşti | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger