O companie le oferă angajaţilor 1.500 de dolari, să plece în vacanţă prin lume

0

Deşi pare o veste dintr-o altă lume, condusă după cu totul alte reguli, ideea de a-şi stimula angajaţii prin călătorii le-a venit unor oameni obişnuiţi, dar cu mintea ceva mai deschisă, din sudul Californiei. Agenţia de creaţie ThinkPARALLAX, la care lucrează 11 persoane, a decis să le ofere acestora odihnă şi şansa de a-şi regenera resursele de creativitate în diferite colţuri ale lumii.

 

Laptop-on-Beach

 

Noua iniţiativă le oferă angajaţilor un budet de 1.500 de dolari, pentru o vacanţă oriunde în lume. Singurele condiţii sunt ca oamenii să nu fi călătorit înainte în locul respectiv, ca destinaţia să se afle în afara zonei imediate de confort şi ca intervalul în care aleg vacanţa să fie între lunile septembrie şi decembrie. Impunerea acestui interval are la bază, după cum spun fondatorii companiei, ideea că oamenii au nevoie de un calendar pentru a se mobiliza, iar un orizont de timp apropiat de prezent îi ajută să se mobilizeze.

Până acum, angajaţii au ales ca destinaţii Olanda, Germania şi Peru, fiecare dintre el ţinând un blog de călătorie pe site-ul companiei. Anna, manager de proiect care a plecat la Macchu Picchu, în Peru, spune că această vacanţă “m-a inspirat să ies din zona de confort, să-mi asuk riscuri şi să privesc mediul şi resursele dintr-o altă perspectivă. Dacă incaşii au construit Macchu Picchu pe versantul unui munte, sigur există o cale.” Un alt angajat, care a plecat în Germania şi Olanda, spune că, printre altele, a găsit elemente care l-au inspirat în munca sa pentru agenţie. “Am văzut detalii de semnalizare urbană pe care le putem traduce, la propriu, într-un proiect la care lucrăm,” arată Hanwit.

După câte susţine FastCoexist, aceasta nu este singura firmă care oferă un buget special angajaţilor, pentru a pleca în vacanţă. Cei de la TED îşi obligă angajaţii să meargă în vacanţa de vară, iar Airbnb oferă personalului un credit de călătorie de 2.000 de dolari.

Sursa: FastCoexist

Puteţi citi şi:

Un magnat le oferă angajaţilor săi concediu nelimitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger