O companie japoneză face terapie cu pisici pentru angajaţi, la birou

2

Într-un oraş supraglomerat precum Tokyo, unde deţinerea unui animal de companie este un lux şi majoritatea clădirilor au o politică strictă de interzicere a animalelor de companie, iubitorii de pisici o duc greu. Singurul loc în care pot sta în compania micilor feline sunt cafenelele speciale cu pisici, care au devenit o afacere înfloritoare în ultimii ani.

 

 

Şi dacă găsesc timp de stat în cafenele cu pisici, acesta este limitat drastic, mai ales după o zi de muncă lungă. Astfel că o companie japoneză a venit cu ideea să aducă pisicile la birou, în aşa fel încât angajaţii să interacţioneze toată ziua cu ele, devenind, astfel, mai eficienţi şi mai puţin stresaţi. Corporaţia Ferray, care dezvoltă afaceri în domeniul internetului, le-a adus angajaţilor nouă pisici, toate salvate de la adăposturi, care acum se plimbă nestingherite prin birouri, toată ziulica. Angajaţii spun că sunt considerabil mai puţin stresaţi de când se bucură de compania micilor feline.

 

 

Însă a lăsa o trupă de pisici să îşi facă de cap într-un spaţiu de lucru poate avea şi altfel de consecinţe decât scăderea stresului. Angajaţii Ferray le experimentează pe viu: pisicile scot cabluri din priză, opresc calculatoare, rod cabluri, zgârie pereţii, fac hârtiile ferfeniţă şi se plimbă pe tastaturi când au chef. Iar când clienţii vizitează biroul, pisicile le scotocesc genţile sau dorm pe masa din camera în care are loc întâlnirea. În ciuda acestor mici dezavantaje, angajaţii companiei spun că nu sunt deranjaţi deloc de prezenţa micilor feline. Dimpotrivă: comunicarea internă a crescut, pentru că toată lumea vorbeşte despre pisici. Subiectul apropie angajaţii şi le reduce stresul generat de problemele de la serviciu.

 

 

Pe lângă cele nouă pisici aduse la birou, compania permite angajaţilor să îşi aducă propriile animale de companie la birou, dacă deţin vreunul. Iar dacă nu au, compania le oferă 42 de dolari pe lună în plus pe lângă salariu, ca bonus, dacă sunt dispuşi să adopte o pisică. Compania Ferray nu este singura din Tokyo cu această politică privind animalele de companie. Şi Mars Japan Limited, firmă specializată în hrană şi obiecte pentru animale de companie, îşi încurajează angajaţii să îşi aducă animalele de companie la serviciu şi le oferă beneficii, cum ar fi zile libere sau acoperirea costurilor de înmormântare, în cazul decesului companionului necuvântător.

 

 

Cei de la compania Ferray spun că, atunci când intervievează candidaţi pentru o poziţie în cadrul companiei, cea mai importantă calitate pe care o caută la ei este afecţiunea pentru pisici – desigur, pe lângă aptitudinile necesare slujbei. Dar, dacă nu iubeşti pisicile, îţi scad vertiginos şansele de a fi angajat la ei.

 

 

Surse şi foto: RocketNews24, Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Un bărbat hrăneşte zilnic 150 de pisici abandonate dintr-un oraş sirian distrus de bombe

O femeie din Peru şi-a transformat casa în azil pentru pisicile bolnave

Insula pisicilor abandonate


2 comentarii

  1. Nu inteleg.

    De ce nu pot japonezii astia sa stea toata ziua la lucru? Astfel vor fi si mai putin stresati pt ca nu mai trebuie sa mearga acasa.

    Sau sa existe un seriviciu care sa iti aduca direct casa la birou ca sa nu mai pierzi timpul cu timpul liber.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger