O companie din Honduras, acuzată că şi-a forţat angajaţii să poarte scutece

0

O companie cu capital coreean şi american din Honduras este acuzată de lideri sindicali şi foşti angajaţi că îşi forţează muncitorii să poarte scutece pentru a-şi spori productivitatea, scrie Oddity Central. Reprezentanţii companiei au negat acuzaţiile, însă autorităţile au început o investigaţie pe această temă.

Duminica trecută, secretarul general al Confederaţiei Generale a Muncitorilor din Honduras, Daniel Duron, a acuzat compania Kyungshin-Lear Honduras Electrical Distribution Systems, care are în jur de 3.500 de angajaţi, că şi-a obligat muncitorii să poarte scutece pentru adulţi ca să nu meargă la toaletă să-şi facă nevoile. Mai mult, a spus liderul sindical, angajatorul nici măcar nu cumpără scutecele, sarcină care le revine angajaţilor care nu vor să-şi piardă jobul.

Ministrul Muncii din Honduras, Jorge Bográn, a spus că 30 de inspectori verifică în momentul de faţă acurateţea afirmaţiilor. Reprezentaţii companiei au spus că acuzaţiile sunt false şi nechibzuite. Preşedintele Asociaţiei Producătorilor din Honduras a spus şi el acelaşi lucru şi a dat vina pe sindicatele din SUA, “care vor să recâştige slujbele pierdute în ţara lor”.

Cu toate acestea, Maria Galeano, o muncitoare care a fost concediată în aprilie după şapte ani petrecuţi la Kyungshin-Lear, a confirmat afirmaţiile lui Daniel Duron. “E jenant să spui că cineva trebuie să poartă scutece pentru că nu îţi dau voie să mergi la toaletă, dar există mulţi muncitori care pot confirma asta”, a spus ea presei.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger