O companie britanică vrea să ofere angajatelor timp liber pe durata menstruației

0

Compania Co-Exit din Bristol a anunțat că intenționează să le asigure angajatelor posibilitatea de a lucra în regim de flexibilitate cu câteva zile înainte și pe durata menstruației. Potrivit directoarei companiei, unele femei veneau ”îndoite de durere” la muncă, fără a avea dreptul de a merge acasă, iar această situație i s-a părut nedreaptă.

Co-Exit este una din primele companii britanice care ia în calcul zilele libere pentru femeile la menstruație, practică deja întâlnită deja în Japonia, anumite regiuni ale Chinei, Coreea de Sud și Taiwan. Bex Baxter, managerul companiei, susține că mulți critică acordarea acestor zile libere ”din teamă.” ”Femeile nu vor să se simtă mai puțin funcționale profesional decât bărbații dacă își iau zile libere,” arată Baxter.

Co-Exist are 24 de angajați, dintre care doar șapte bărbați. Conducerea firmei a anunțat că va elabora o politică specială pentru a le permite femeilor să-și ia liber în zilele menstruației sau să lucreze de acasă, astfel încât angajatele să accepte această măsură cu încredere și să nu abuzeze totodată de ea.

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger