O companie americană de mutări ajută gratuit femeile abuzate să îşi părăsească locuinţele

0

Compania americană de mutări Meathead Movers, deţinută de doi fraţi, Aaron şi Evan Steed, îşi oferă gratuit serviciile tuturor persoanelor abuzate care părăsesc locuinţa unde au fost supuse abuzului şi traumatizate. Oferta se adresează în special femeilor, care sunt cel mai adesea supuse abuzurilor, dar nu exclude nici bărbaţii, dacă ei sunt cei care suferă de pe urma abuzului.

Până acum, Aaron şi Evan au ajutat sute de femei să îşi părăsească locuinţele unde erau abuzate de către partenerii de viaţă. Cei doi fraţi şi-au pornit afacerea în 1997, când erau încă elevi de liceu, atleţi, în căutarea unei surse de venit propriu. Atunci, tariful lor era de 20 de dolari şi o pizza. Însă afacerea a crescut şi clientela lor s-a diversificat tot mai mult. La un moment dat, au început să primească apeluri telefonice disperate de la femei care doreau să părăsească rapid o locuinţă, înainte ca soţul care le abuza să se întoarcă acasă, dar care nu prea aveau bani (sau nu aveau deloc). Cei doi fraţi au decis să le ajute fără să taxeze serviciile.

De fiecare dată când au fost solicitaţi, aşadar, în astfel de cazuri, au încercat să rezolve totul cât mai repede. Lucrurile nu au mers paşnic de fiecare dată: au avut de-a face şi cu situaţii în care partenerul abuzator s-a întors acasă în timp ce ei mutau lucrurile partenerului abuzat. Aceste întâmplări i-au convins să realizeze un parteneriat cu un adăpost pentru femei abuzate. “Asta ne-a ajutat să garantăm siguranţa persoanelor abuzate, care primeau sprijin, consiliere; în plus, cu ajutorul celor de la adăpost se obţinea un ordin de restricţie pentru abuzator sau chiar ajutorul poliţiei, dacă situaţia o impunea”, spun cei doi fraţi. Un reprezentant al adăpostului este de fiecare dată de faţă la o astfel de mutare, acum, ca să supravegheze situaţia.

În timp, afacerea celor doi fraţi s-a extins în diverse regiuni din SUA (Santa Barabara, Ventura, Orange, Los Angeles, San Diego) şi, peste tot pe unde deschid birouri, fac parteneriate cu adăposturile locale pentru femei abuzate. “Este un serviciu special pe care îl oferim cu inima deschisă. Fiecare astfel de mutare devine personală şi pentru noi”, explică Aaron. Oferta lor nu este deschisă doar femeilor, ci şi bărbaţilor care pot fi victime ale abuzurilor. Cei doi fraţi au pornit şi o campanie, #MoveToEndDV, menită să inspire şi alte companii de mutări să facă acelaşi gest, prin încheierea unor parteneriate cu adăposturi pentru victime ale violenţei domestice.

Surse, foto şi mai multe detalii: GoodNewsNetwork, TA


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger