O companie americană de fracking a primit o amendă record, în SUA

0

Chesapeake Appalachia, o subsidiară a companiei Chesapeake Energy Corp., unul dintre cei mai mari producători americani de gaze naturale, a primit o amendă record pentru metode iresponsabile de construcţie folosite în zona facilităţilor companiei din Virginia de Vest, metode care au încălcat regulile privind siguranţa apei, scrie Grist.

 

 

Amenda record este de 3,2 milioane de dolari, sumă la care se adaugă şi cheltuirea a încă 6,5 milioane de dolari pentru refacerea celor 27 de situri afectate de activităţile de construcţie şi de poluarea rezultată. Problemele au fost înregistrate la construcţii ale unor instalaţii care, potrivit surselor oficiale citate de publicaţii locale, nu erau implicate în activitatea de fracking propriu-zisă. „Încălcările regulilor au constat în deversarea de material de umplutură în mlaştini şi izvoare”, a declarat un oficial.

Activitatea companiei a încălcat, astfel, un act numit Clean Water Act, fapt care a permis autorităţilor federale să impună amenda şi să ceară refacerea zonelor afectate, tot pe cheltuiala companiei vinovate. Mai multe detalii despre acest caz puteţi citi şi în Pittsburgh Tribune-Review, aici.

 

Surse: Grist, Pittsburgh Tribune-Review, EPA

Foto: Grist

 

Puteţi citi şi:

Marea Britanie: Fracturarea hidraulică, permisă sub casele oamenilor fără ştirea proprietarilor

Fracturarea hidraulică cauzează dereglări hormonale

8 motive pentru care WWF se opune exploatării gazelor de șist

Oamenii de știință americani cer interzicerea fracking-ului în California

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger