O companie aeriană olandeză zboară cu biocombustibil făcut din ulei de gătit

1

Compania KLM Royal Dutch Airlines face zboruri săptămânale bazate pe biocombustibil realizat din ulei de gătit. Zborurile vor fi operate de pe aeroportul american John F Kennedy până pe aeroportul Schiphol din Olanda. Îndrăzneţul proiect este o colaborare între compania aeriană olandeză, Delta Air Lines, Port Authority New York şi New Jersey şi partenerii KLM din cadrul programului Corporate BioFuel.

 

 

„Sunt extrem de mândru să anunţ că KLM demonstrează, din nou, că este un pionier în ceea ce priveşte biocombustibilii durabili, cu efecte minime asupra mediului”, a declarat Camiel Eurings, managerul companiei olandeze de zbor. „Vrem să obţinem acel zbor optim pentru toată lumea, combinând tehnologiile noi cu cele existente, iniţiative eficiente şi alte procese pentru a atinge acest scop. Cooperarea este esenţială. Iar această iniţiativă demonstrează că combustibilii durabili pot face faţă industriei zborului”, a mai spus acesta.

Zborurile cu acest biocombustibil au început pe 8 martie; KLM a mai avut astfel de iniţiative de succes la capitolul biocombustibili – spre exemplu, anul trecut în luna iunie compania a realizat cel mai lung zbor al său pe biocombustibil, de la Amsterdam la Rio de Janeiro. Compania beneficiază de aprecierea guvernului olandez, care este încântat să aibă un deschizător de drumuri în acest domeniu, după cum s-a exprimat chiat ministerul afacerilor şi economiei din acest stat. În curând, primele evaluări ale zborului cu biocombustibil făcut din ulei de gătit vor putea fi analizate de experţi şi, dacă lucrurile sunt în regulă, această resursă ar putea fi utilizată şi de alte companii, după modelul olandez.

 

Sursa şi foto: InHabitat


Un comentariu

  1. Asa asa, de-aia s-a scumpit uleiul cu 100% in ultimii doi ani, ca ne conduc niste idi.oti cu creier fara circumvolutiuni, care in loc sa faca downshifting promoveaza biocombustibilii prin subsidii in detrimentul hranei.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger