O cerșetoare milionară își lasă toată averea săracilor

0

O cerșetoare oarbă din Arabia Saudită a murit săptămîna trecută și a lăsat în urmă echivalentul a jumătate de milion de euro, bijuterii și aur în valoare de aproximativ 200 000 de euro și patru clădiri. Toată această avere ar trebui să fie împărțită săracilor.

 

 

Ayesha a cerșit timp de 50 de ani și și-a pus bani deoparte, cei mai mulți în timpul sărbătorilor. Locuia cu mama și sora ei, amîndouă cerșetoare și la fel de econoame. După ce acestea au murit, i-au rămas Ayeshei, deja bogată, proprietățile lor, care s-au dovedit a avea o valoare mare.

Ahmad Saidi, asistentul Ayeshei, povestește că după ce a aflat că e bogată, femeia a continuat să cerșească. În clădirile ale cărei proprietară era locuiau și locuiesc săraci care nu plăteau chirie.

Saidi a dus în stradă o ladă cu bani, aur și bijuterii și le-a deschis pentru săracii din Al-Balad. A făcut-o pentru a respecta testamentul bătrînei cerșetoare, în care preciza că tot ce deține să fie împărțit săracilor dar Saidi a declarat pentru presă că e obosit de acest rol și vrea ca primăria să preia cele patru clădiri și să le redistribuie celor care au nevoie cel mai mult de ele.

Pentru ca aceasta să se întîmple, trebuie mai întîi ca rezidenții actuali să fie evacuați și apoi să fie făcută selecția pentru noii chiriași fără chirie. Primarul orașului a spus că preferă să-i lase pe rezidenți acolo unde sînt, pentru că bătrîna i-a primit acolo și nu e dreptul nimănui să-i scoată.

Sursa: Arab News

 

Citiți și:

Să dăm sau nu bani la cerșetori?


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger