O carte pentru copii despre iarbă

0

Ilustrată de Ricardo Cortés, a cărui artă a putut fi admirată recent şi în cartea Go the Fuck to Sleep, It’s Just a Plant a fost publicată prima oară în 2005 şi acum a fost reeditată. Cartea urmăreşte povestea fetiţei Jackie, care ajunge într-o seară în dormitorul părinţilor ei ghidată de mirosul emanat de jointul pe care îl fumau aceştia. Ziua următoare, mama ei o poartă într-o călătorie educativă în care întâlnesc un fermier, un medic şi un poliţist, pentru a învăţa mai multe despre marijuana.

Părinţii lui Jackie merg cu bicicleta, au casa împânzită de artă cool şi covoare psihedelice, îşi procură legume de la un restaurant pentru vegetarieni abonaţi la un fermier local, care creşte şi iarbă pe lângă, şi sunt activi politic. “Orice guvern poate promulga o lege proastă”, spune mama fetiţei, cu referire la interzicerea consumului de marijuana. “Din fericire, aici unde trăim noi, oamenii pot conlucra pentru a drege legile nedrepte”.

Povestea traduce propriile convigeri pro-legalizare ale lui Cortés, care a printat şi distribuit pamflete cu ilustraţii vara aceasta pentru a încerca să obţină verdictul de nevinovat în toate cazurile legate de droguri, în semn de protest faţă de legea care interzice mugurii de canabis. Cum era de aşteptat, numeroşi politicieni şi editorialişti l-au criticat pe motiv că îi încurajează pe copii să fumeze iarba diavolului. Deşi efectul ar putea fi invers – există ipoteza că cei mici ar putea nu ar mai fi stimulaţi dacă ar vedea că părinţii sau bunicii lor bolnavi fumează iarbă, pentru că nu ar mai fi un gest cool şi rebel.

Sursa: The Guardian on Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger