O bunicuţă a fost ridicată de NASA pentru o rocă lunară

1

O bătrână în vârstă de 74 de ani a fost luată în custodie de NASA pentru că aceasta încercase să vândă o aşchie dintr-o rocă de pe Lună. Bărbaţii înarmaţi au băgat-o în sperieţi pe femeia care spune că piatra fusese un cadou de la Neil Armstrong pentru soţul său şi că voia să facă rost de bani pentru a-şi îngriji fiul bolnav.

Pornind pe o pistă demnă de un roman de spionaj intergalactic, NASA a întreprins o misiune pentru a o prinde în flagrant pe Joanna Davis, bunicuţa care voia să vândă o aşchie dintr-o rocă lunară  (foto) – orice mostră de pe lună este considerată proprietate a guvernului american. De ani buni cei de la agenţie urmăresc astfel de cazuri, pentru a colecta rămăşiţele aduse în timpul misiunii Apollo, pe baza cărora este interzis să obţii profit.

Bătrâna susţine că fragmentul de rocă, de dimensiuneaunui fir de nisip, a fost un cadou pe care soţul său, fost inginer spaţial, l-a primit de la Armstrong. Ea spune că a contactat un cumpărător de la NASA, dispus să-i ofere 1,7 milioane de dolari, la negru, pentru rocă, însă ce nu ştia femeia este că o aştepta un flagrant. Agenţii au bruscat-o pe femeie şi au reţinut-o pentru două ore, după care au eliberat-o.

 

Sursa şi foto: Associated Press

 

 

 

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger