O berică la inimă nu strică

0

Se ştie deja de beneficiile vinului pentru inimă, însă o nouă analiză publicată în European Journal of Epidemiology arată că şi berii îi revin câteva dintre ele. Cercetătorii au analizat 16 studii implicând mai mult de 200.000 de persoane şi au observat că riscul băutorilor de bere moderaţi (două halbe pe zi) de a dezvolta afecţiuni cardiace era mai redus cu 31%.

Alcoolul consumat în cantităţi moderate sporeşte nivelul de “colesterol bun” – cu cât acesta este mai ridicat, cu atât băutorii sunt mai protejaţi împotriva afecţiunilor cardiace. Totodată, se pare că, în cantităţi mici, alcoolul poate avea efecte benefice asupra trombocitelor din sânge sau a inflamării. Însă s-ar putea ca berea să aibă nişte beneficii care îi lipsesc vinului – berea conţine mai multă apă şi, din moment ce oamenii se umflă de la ea, asta înlesneşte consumul moderat de alcool. Cu toate acestea, nu e recomandat să ne formăm un obicei din a bea o bere pe zi din dorinţa de a avea o inimă sănătoasă, spun cercetătorii, mai ales că încă nu se ştie exact dacă nu alţi factori în afară de bere şi vin sunt responsabili pentru beneficiile asupra sănătăţii.

Sursa: Livescience


Leave A Reply