O artistă japoneză a fost arestată după ce le-a trimis fanilor modele 3D cu vaginul ei

0

Artista niponă Megumi Igarashi, care lucrează sub pseudonimul “Rokudenashiko” (“o fată care nu e bună de nimic”), a fost arestată pentru obscenitate după ce a trimis un e-mail cu detalii 3D ale vaginului ei, în vederea imprimării, la 30 de oameni care acceptaseră să finanţeze prin crowdfunding cea mai recentă creaţie a artistei: un caiac inspirat de organele ei genitale pe care l-a numit “pussy boat.”

 

 

Iagarashi a fost reţinută în Tokio sub suspiciunea că a încălcat legea privind obscenitatea din Japonia, scrie The Guardian. Artista a respins însă acuzaţiile, spunând că nu a trimis modelele 3D cu vaginul ei pentru a obţine bani şi că nu le consideră obscene. Surse anonime din poliţie susţin că artista ar fi strâns circa 1 milion de yeni japonezi (în jur de 7.300 de euro) pentru datele pe care le-a trimis pe e-mail. Situaţia ei e destul de serioasă: dacă va fi condamnată, s-ar putea alege cu o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani sau cu o amendă de peste 18.000 de euro.

Comentatorii au reclamat ipocrizia arestării sale, care a venit la scurtă vreme după ce autorităţile japoneze au rezistat presiunilor de a interzice imaginile pornografice cu copii din cărţile de benzi desenate şi desenele animate manga. Poliţia a confiscat 20 de lucrări de artă din biroul lui Megumi Igarashi, care se plânge că Japonia este în continuare o societate în care sexualitatea femeilor este reprimată iar cea a bărbaţilor este tolerată excesiv. Pentru că organele genitale feminine au fost complet ascunse în societatea niponă, a scris ea într-o postare online, “nu am ştiut cum ar trebui să arate un vagin. Mi s-a părut amuzant să-mi decorez vaginul [modelat]şi să fac o dioramă din el, însă am fost foarte surprinsă să-i văd pe oameni supărându-se când au văzut lucrările mele sau când m-au auzit pronunţând cuvântul pizdă.

Una dintre lucrările ei, descrisă ca fiind o “scenă de luptă vaginală”, înfăţişează un grup de soldaţi de jucărie care se adăpostesc într-o crăpătură. O altă dioramă, intitulată “Fukushiman” (“tabuul de deasupra tabuului”) înfăţişează muncitori ai centralei nucleare Fukushima Daiichi într-un mediu similar. Recent, Iagarashi a postat şi o imagine cu Gundaman, o figurină bazată pe celebrul personaj de anime Gundam, care are un vagin supradimensionat. Artista spune că misiunea ei este să “demistifice” organele genitale feminine în Japonia, o ţară în care mii de oameni se strâng anual la festivalul penisului din Kawasaki, un eveniment denunţat la nivel oficial. Peste 17.000 de oameni au semnat o petiţie online pentru eliberarea imediată a lui Megumi Igarashi.

Aflaţi mai multe pe The Guardian.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger