O aplicație vrea să adune la un loc visele lumii

0

În fiecare noapte, oamenii se bagă în pat, își închid ochii și visează; când se trezesc, lumile pe care și le construiesc în minte dispar, scrie The Atlantic. SHADOW, o aplicație care caută finanțare pe Kickstarter, și-a propus însă să nu le lasă să dispară, având obiectivul de a aduna și analiza poveștile pe care le trăiesc oamenii din întreaga lume în timp ce dorm pentru a afla mai multe despre ei.

 

Captură video

 

SHADOW vrea să creeze o bază de date cu vise și se prezintă sub forma unui ceas deșteptător. Acesta îi trezește pe utlizatori cu sunete care se întețesc într-un interval de 5 până la 30 de minute. Deșteptarea înceată, graduală este menită să-i țină într-o stare în care își pot aminti mai bine ce au visat. După ce utilizatorii opresc alarma, se activează un microfon cu care își pot depăna visele, transcrise apoi de aplicație în cuvinte. Softul va extrage pe urmă cuvinte-cheie și va introduce visul în baza de date.

“Ceasurile deșteptătoare moderne distrug visele”, spune creatorul aplicației, Hunter Lee, pentru The Atlantic, “pentru că îți taie foarte rapid starea de somn hipnopompic – acea stare dintre somn și trezie”. Utilizatorul va putea alege să-și împărtășească doar visele pe care vrea să le vadă alții, fiindu-i respectată intimitatea. Iar dacă cercetătorii vor să aibă acces la baza de date, vor putea accesa doar conținutul de la oameni care sunt de acord să participe la studiul lor. Aflați mai multe detalii pe The Atlantic.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger