O aplicație pe mobil te lasă să cumperi mâncare pe cale să fie aruncată

0

Josh Domingues și-a părăsit jobul de la o companie din Toronto pentru a se dedica unei aplicații de reducere a risipei alimentare. El a luat decizia după ce a rămas impresionat de poveștile surorii lui care lucra ca bucătar pentru o firmă de catering. Paula se plângea că e nevoită să arunce cantități imense de mâncare, ca de exemplu scoici în valoare de 4.000 de dolari într-o singură seară.

Paula și-a părăsit jobul din cauza frustrării de a arunca în mod constant mâncare la gunoi. Fratele ei a venit cu ideea aplicației Flashfood care va conecta consumatorii cu restaurante și magazine care nu vor să mai arunce alimentele. Angajații restaurantelor și magazinelor pot poza mâncarea pe cale să fie aruncată și o pot posta ca ofertă pe aplicație. Utilizatorii primesc notificarea și pot cumpăra mâncarea la un preț mult redus, de cel puțin 50%.

În aplicație, poți seta să primești notificări de la un anumit restaurant sau de la magazine din zona ta și în funcție de produsele care te interesează. Când produsele sunt disponibile, utilizatorul primește o alertă cu poza, descrierea și prețul lor. Poți plăti produsul online și primești un cod pentru a-l arăta retailerului.

Până acum, 15 restaurante au încheiat un parteneriat cu Flashfood, iar Josh spune că e pe cale să semneze o colaborare și cu un mare lanț de retail. Aplicația va fi disponibilă în Toronto și va fi extinsă în mai multe orașe din Canada în 2017.

Estimările arată că în Canada se aruncă mâncare în valoare de 31 miliarde de dolari pe an, în creștere față de 27 miliarde de dolari în 2010. Bilanțul e mai mare, în realitate, întrucât cercetătorii nu au inclus spitalele, școlile și închisorile în raport.

Domingues spune că marea problemă cu risipa alimentară este logistica. Dacă o companie vrea să doneze mâncarea are costuri de transport și conservare. O aplicație ca Flashfood ar rezolva o parte a problemei.

Ideea folosirii tehnologiei în lupta cu risipa alimentară nu e nouă. PareUp este o aplicație din New York în care retailerii pot posta produse alimentare la reducere din ziua respectivă, dar ele nu pot fi și cumpărate prin intermediul aplicației.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger