O aplicație care calculează ”amprenta de apă” a zeci de rețete din întreaga lume

0

Fundația We Are Water a companiei Roca, producător global de obiecte sanitare, a lansat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei (22 martie) o aplicaţie care reunește câteva zeci de rețete colectate din întreaga lume, clasificate după țara de origine, și calculează amprenta de apă a fiecăreia în litri, mai exact cantitatea de apă necesară pentru producerea, procesarea, transportul și prepararea alimentelor respective.

Utilizatorii aplicaţiei, botezată We Eat Water, pot afla totodată amprenta de apă individială a fiecărui ingredient. Aplicația a fost dezvoltată pentru iPhone și iPad, costă 0,79 €, iar banii colectați vor fi folosiți pentru susținerea proiectelor și inițiativelor Fundației We Are Water. Tema Zilei Mondiale a Apei 2012 a fost aleasă pentru că deficitul de apă este un subiect presant în din ce în ce mai multe zone ale lumii, spun dezvoltatorii aplicaţiei. Pentru a produce hrana necesară unei persoane într-o singură zi sunt necesari între 2.500 și 5.000 de litri de apă, iar astăzi siguranța acestei cantități nu mai este garantată.

Câteva informații cheie:

* Producția unui kilogram de carne de vită necesită consumul a 15.000 de litri de apă, iar un kilogram de grâu “consumă” 1.500 de litri.

* Securitatea hranei va exista atunci când întreaga lume va avea acces la hrană suficientă, sigură și hrănitoare.

* Accesul facil la apă este invers proporțional cu nivelul de malnutriție.

* Lipsa apei este principala cauză a foametei și malnutriției, în special în zonele unde oamenii depind de agricultură pentru propria hrană.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger