O adolescentă s-a operat la limbă pentru a putea pronunța coreeana

0

O adolescentă britanică voia atât de mult să poată vorbi coreeana cu accentul corect încât și-a făcut o operație care îi lungește limba și îi permite acest lucru.

Rhiannon Brooksbank, în vârstă de 19 ani, iubește cultura coreeană și plănuiește să o studieze la facultate, însă pronunția sa avea de suferit din cauza limbii sale mai scurte decât e normal, ca urmare a unei malformații – “limba fixată” – care constă în faptul că țesutul care atașează limba de planșeul gurii este anormal de scurt.

Părinții fetei au fost de acord ca aceasta să facă operația de 15 minute, cu anestezie locală, care constă într-o incizie în frenulul lingual. Rhiannon a mărturisit că durerea a fost groaznică, dar acum are limba cu 1 cm mai lungă și poate pronunța cuvinte care îi erau imposibil de pronunțat înainte.

O persoană cu “limba fixată” are probleme cu pronunțarea vocalelor, dar mai ales a consoanelor pentru pronunțarea cărora este nevoie de partea din față și de sus a cavității bucale, precum T, D, L, R, S, Z, N.

Afecțiunea este una destul de comună care se repară la copiii care se nasc așa. Persoanele care își rezolvă această deficiență mai târziu în viață au nevoie de terapie pe lângă operație pentru a corecta felul în care s-au obișnuit să vorbească.

Foto: Flickr / skinnylawyer

Sursa: MSNBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger