Numărul scepticilor climatici din Marea Britanie s-a dublat în ultimii patru ani

0

Numărul britanicilor care nu cred în schimbările climatice aproape s-a dublat în ultimii patru ani, arată un sondaj citat de Daily Mail. Un sfert dintre locuitorii Marii Britanii nu sunt convinşi că lumea se încălzeşte, după ce au fost martorii mai multor ierni friguroase şi ai scandalurilor care au afectat credibilitatea cercetătorilor climatici.

Cifrele arată că majoritatea populaţiei britanice nu consideră că încălzirea globală este o provocare politică urgentă care să necesite cheltuieli. Sondajul realizat de Biroul pentru Statistici Naţionale a evaluat nivelul de acceptare a teoriei încălzirii globale provocate de activitatea umană din 2006 până în prezent.

În 2006, 87% dintre britanici erau convinşi că schimbările climatice se întâmplă. Anul trecut, procentul a scăzut la 75%, iar procentul celor care nu sunt convinşi de acest lucru a crescut de la 12 la 23%.

Această scădere a coincis cu scandalul “Climategate” ca urmare a scurgerii unor e-mail-uri ale Universităţii din Anglia de Est în noiembrie 2009 şi cu instalarea unei noi ierni geroase.

Susţinătorii încălzirii globale din Marea Britanie s-au împuţinat şi ca urmare a descoperirii unor inadvertenţe în raporturile ONU cu privire la dovezile privind încălzirea climei.

Unul din cinci britanici spune, în prezent, că nu este foarte îngrijorat de încălzirea globală. Reţinerea este valabilă şi cu privire la luarea de măsuri în plan personal pentru combaterea schimbărilor climatice. Mai puţin de jumătate dintre cei chestionaţi sunt dispuşi să folosească maşina mai puţin, doar 47% sunt pregătiţi să folosească transportul în comun şi doar 23% sunt dispuşi să zboare cu avionul mai puţin.

Foto: EPA / membri Greenpeace protestează în cadrul summit-ului climatic din Mexic, decembrie 2010

Citiţi şi:

Este oficial: 2010, cel mai călduros şi mai umed an din istorie

2010, al treilea cel mai ploios an din Australia

Încălzirea globală – o catastrofă provocată de om sau fluctuaţie normală a climei?

Met Office contrayice IPCC cu prvire la creşterea nivelului mării

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger