Numărul de mașini din lume a depășit pragul de 1 miliard

2

Numărul de mașini din lume a depășit pragul de un miliard anul trecut, arată un studiu care aduce, din nou, în discuție dezbaterea despre ce înseamnă tot mai multe mașini pe străzi pentru economie, dar și pentru mediu.

Raportul Ward’s Auto arată că numărul mașinilor a trecut de 1,015 miliarde anul trecut, crescând de la 980 de milioane în anul anterior. China conduce detașat în topul țărilor în care a crescut numărul mașinilor, chinezii conducând în 2010 cu 27,5% mai multe mașini, aproape jumătate din creșterea gloablă.

China are a doua flotă de mașini din lume, cu 78 de milioane de autovehicule, iar Statele Unite rămân cu cea mai mare flotă de mașini, cu 239,8 milioane de autovehicule.

Raportul arată că sunt 1,3 persoane la fiecare mașină în Statele Unite, dar 6,75 oameni la o mașină în China. Dacă asiaticii ar avea același raport de mașini pe cap de locuitor ca Statele Unite, flota de autovehicule numai din China ar fi de 1 miliard.

Creșterea numărului de mașini în Statele Unite a fost de doar 1%, ca în majoritatea statelor dezvoltate.

Previziunile arată că vom ajunge la 2,5 miliarde de mașini în 2050, iar o flotă de 2 miliarde de mașini ar avea nevoie de o producție de cel puțin 120 de milioane de barili de petrol pe zi, față de producția de azi de 87 de milioane.

Transportul reprezintă 23% din emisiile totale de gaze cu efect de seră.

Foto: Flickr / ep.Sos.de

Sursa: Huffington Post


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger