Numărul bolnavilor de inimă scade cu 32% în rândul vegetarienilor

0

O nouă cercetare realizată în Marea Britanie arată că cei care au renunțat la dieta carnivoră în favoarea dietelor vegetariene și-au redus sensibil riscul bolilor cardiace. Mai precis, cu 32%.

 

La studiul publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition au participat 44.500 de persoane din Anglia și din Scoția, printre care se numărau deopotrivă carnivori și vegetarieni. Cercetătorii au constatat că, dintre aceștia din urmă, mult mai puțini aveau de-a face cu bolile de inimă, explicația constând în efectele colesterolului scăzut, ale presiunii sanguine mai scăzute și ale masei corporale mai mici.

În țările occidentale, bolile cardiace sunt printre cele mai răspândite, provocând un număr ridicat de morți. Atunci când sângele folosit de inimă este blocat de depozitele de grăsime de pe artere, pot apărea boli precum angina sau chiar atacuri cardiace, în cazul în care vasele de sânge sunt blocate complet.

Studiul de față a fost realizat luându-se în considerare istoricul în materie de sănătate pentru 15.100 vegetarieni și 29.400 carnivori. De-a lungul a 11 ani, 169 de persoane participante la studiu au murit în urma unor boli de inimă, iar 1.066 au avut nevoie de tratament și / sau internări. Majoritatea acestora aveau o dietă bogată în carne și pește.

”Nu susținem că toată lumea ar trebui să treacă la dieta vegeteraină,” spune dr. Francesca Crowe, unul dintre coordonatorii studiului, ” ci doar că dieta joacă un rol foarte important în păstrarea sănătății inimii.” E important de știut că alegerea unei diete vegetariene nu este formula magică, prin care se pot alunga bolile de inimă, mai ales câtă vreme multe dintre alimentele acestei diete sunt, la rândul lor, bogate în grăsimi și sare. Poate o soluție bună ar fi să deveniți flexitarieni: fie vegetarieni care mai fac pauze de fripturi, fie carnivori care mai fac pauze de salate.

Sursa: BBC News

Foto: spot127.org


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger