Nucile cresc calitatea spermei şi fertilitatea bărbaţilor

0

Un studiu realizat de cercetători de la UCLA afirmă că bărbaţii care mănâncă o porţie de nuci în fiecare zi produc spermă de calitate mai bună şi au de şanse mult mai mari de a procrea. Substanţa din nuci responsabilă pentru fertilitatea masculină este Omega-3 şi se găseşte în mai multe tipuri de nuci.

 

 

O cercetare anterioară celei citate a descoperit că unul din şase cupluri se confruntă cu infertilitatea şi că, în 40% dintre cazuri, acest lucru îşi are cauza în problemele jumătăţii masculine a cuplului. Cercetătorii de la UCLA au realizat un studiu pe durata a 12 săptămâni, pe 117 bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, împărţiţi în două grupe: una dintre grupe avea o dietă zilnică ce presupunea consumul a 75 de grame de miez de nucă, cealaltă grupă, aceeaşi dietă, dar fără nuci. „Am descoperit o îmbunătăţire semnificativă a parametrilor spermei în cazul grupului care a consumat nuci. Dincolo, la grupul fără nuci, nicio diferenţă nu a apărut”, a explicat Wendie Robbins, profesor la Şcoala de Asistenţă Medicală a UCLA şi autor principal al studiului.

Este bine ştiut faptul că o nutriţie corectă şi sănătoasă are legătură directă cu aparatul reproducător al femeii şi, respectiv, cu fertilitatea acesteia. Dar acest studiu (care poate fi citit în revista Biology of Reproduction) arată că şi bărbaţii trebuie să fie atenţi la ce mănâncă, mai ales când încearcă să procreeze. „Dieta tipică vestică pentru bărbaţi pur şi simplu nu conţine cei mai buni nutrienţi pentru spermă şi fertilitate. Nucile sunt o sursă bogată de acid linoleic, de Omega-3, care, bănuim noi, este chiar substanţa responsabilă pentru îmbunătăţirile pe care le-am observat în cazul consumatorilor de nuci”, a completat Catherine Carpenter, co-autor la acest studiu şi profesor la Centrul de Nutriţie al UCLA. Paşii următori ai cercetării vor fi făcuţi pe cupluri care ajung la clinici specializate în tratarea infertilităţii, pentru a se vedea dacă o dietă bogată în nuci, pentru bărbaţi, îi va ajuta pe aceştia să devină fertili. Din fericire pentru reprezentanţii sexului masculin, nucile se găsesc peste tot în lume (mai ales specia cea mai comună) şi costă mult mai puţin să mănânci zilnic o mână de miez de nucă decât să achiţi tratamente costisitoare pe la clinici de fertilitate.

 

Sursa: ENN

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger