Nubrella. Prima umbrelă din lume care nu se ţine cu mâna

0

Tehnologia modernă a revoluţionat diverse produse şi obiecte de care ne folosim în viaţa de zi cu zi, dar, pentru motive încă neexplorate, nu am descoperit cum să rămânem uscaţi atunci când plouă şi, pentru a ne apăra, ne folosim de aceleaşi clasice şi vechi umbrele care trebuie ţinute ba cu o mână, ba cu amândouă. Intră în scenă Nubrella.

 

 

Nubrella vrea să fie prima umbrelă din lume care să nu solicite mâinile purtătorului pentru a-l apăra de ploaie, vânt, soare sau ninsoare. Se poartă, în fapt, ca un mic rucsac şi funcţionează ca o „capotă” sau glugă, având un design aerodinamic, care îi permite să nu fie îndoită de un vânt prea puternic, cum se întâmplă cu clasicele umbrele cu spiţe. Până acum, spune inventatorul său, au fost vândute deja mii de bucăţi în lume, dar, pentru o dezvoltare serioasă şi temeinică, este nevoie de investiţii, astfel că proiectul a aterizat pe platforma Kickstarter, prin care îşi caută finanţare.

 

 

 

 

„Nubrella îşi propune să fie o unealtă cu totul nouă în arsenalul nostru de protecţie împotriva vremii”, descrie proiectul chiar inventatorul său, Alan Kaufman. Nubrella arată poate puţin bizar şi poate unii dintre noi nu ar îndrăzni să o poarte în public, dar când te lupţi cu rafale de vânt şi ploaie în mijlocul străzii poate e bine să gândeşti practic şi nu neapărat în termeni de modă ori estetică. Nubrella are, deja, variaţiuni, adică poate fi folosită ca apărare contra soarelui, ca protecţie pentru biciclişti sau pentru cei care merg pe stadioane, la meciuri şi există şi în variante mai mici, pentru copii. Mai multe detalii despre proiect puteţi afla de pe pagina Kickstarter a acestuia.

 

 

Sursa şi foto: Mashable, Nubrella


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger