Nu morcovul, ci ciocolata neagră îmbunătățește vederea

0

Un studiu recent arată că ciocolata neagră îmbunătățește abilitatea de a vedea în situații cu un contract scăzut, precum pe timp de ceață.

Acesta nu este primul studiu care scoate în evidență beneficiile ciocolatei negre. Anterior, s-a demonstrat că stimulează creierul, scade presiunea arterială și are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol.

Cercetătorii de la University of Reading din Marea Britanie au strâns 30 de voluntari, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, și le-au testat vederea după ce au mâncat o ciocolată normală.

Participanții au dat testul de două ori, o dată după ce au mâncat ciocolată neagră și o dată după ce au mâncat ciocolată albă. Diferența dintre cele două este cantitatea de flavanol, ingredientul principal din cacao, în cea neagră găsindu-se o cantitate mult mai mare de flavanol.

Cercetătorii au observat că participanții se descurcă mai bine la testele de vedere și la unele teste ale funcțiilor creierului după ce au mâncat ciocolată neagră. Ei atribuie acest lucru capacității flavanolului de a crește fluxul de sânge spre creier, dar și spre retină.

Foto: Flickr / thepinkpeppercorn

Sursa: MSNBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger