Nu mai trebuie să ridici un deget! Telefonul care formează numerele cu puterea minţii

0

Formarea unui număr pe telefonul mobil a devenit o treabă mult prea solicitantă, au considerat cercetătorii americani care au venit cu o soluţie – telefonul mobil care face apeluri cu puterea minţii, fără să ridici un deget, informează Daily Mail.

Dispozitivul care face acest lucru constă într-o bandă în jurul capului conectată la un alt dispozitiv cu blue tooth care trimite wireless comanda către telefonul Nokia N73.

Tehnologia funcţionează răspunzând la indicii din partea creierului, iar experţii cred că oricine care se antrenează poate folosi tehnica.

Cercetătorii speră că astfel vor reuşi să creeze sisteme mai sigure de tip hands free pentru a-i ajuta pe cei cu dizabilităţi, pe cei în vârstă sau pe unii lucrători din medii care nu permit formarea numerelor.

Creatorul sistemului, Tzyy-Ping Jung, cercetător la Universitatea din California, spune că telefonul mânuit cu puterea minţii poate fi folosit cu o acurateţe de 100% cu puţin antrenament.

Tehnologiile alimentate cu puterea gândului sunt destul de populare în zilele noastre, dar este pentru prima dată când acestea au fost adaptate pentru telefoanele mobile.

Foto: Flickr / mxmstryo

Cititi si:

E posibil să controlezi cursorul de pe ecranul computerului cu puterea minții

VIDEO Cum se poate conduce o mașină cu puterea minții

 

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger