Nu există nicio legătură între fericirea copiilor și structura familiei

0

Un nou studiu care s-a axat pe copii de 7 ani arată că structura familiei nu e importantă când vine vorba de fericirea copiilor. Se pare că, în ceea ce privește părinții, calitatea e mai importantă decât cantitatea.

Cercetătorii de la NatCen Social Research din Marea Britanie au descoperit că cei care creșteau cu un singur părinte sau cu un părinte vitreg nu se considerau mai puțin fericiți decât cei care creșteau cu ambii părinți biologici.

Studiul a analizat date de la 13.000 de copii fără să găsească vreo legătură între structura familiei și fericirea copiilor. 36% dintre copiii de 7 ani au spus că “sunt fericiți tot timpul”, iar 64% au spus că sunt fericiți “câteodată sau niciodată”, indiferent că erau crescuți de ambii părinți biologici sau de doar unul. Rezultatele au rămas la fel chiar după ce a fost luată în considerare clasa socială.

În schimb, cercetătorii au observat  că fericirea copiilor este influențată de relația cu membrii familiei și prietenii de la școală. Certurile și abuzurile de la școală din partea altor copii au mai mult impact asupra stării de fericire a copiilor decât numărul de părinți.

Alte cercetări, însă, au arătat că în casele cu un singur părinte, copiii au un risc mai mare de abandon școlar sau de a face închisoare mai târziu în viață.

Sursa: TIME

 

Puteți citi și:

Ecuația familiei se schimbă: un părinte, trei părinți, două mame, doi tați

Cum te împaci cu vecinătatea părinților pe Internet?


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger