Pentru a face faţă actualei crize economice şi răzmeriţelor stârnite de ea, DC Comics a relansat seria Superman cu un nou supererou, unul care de această dată nu se sfieşte să încalce legea sau să-şi piardă cumpătul. Chiar dacă noul Superman se luptă în continuare cu infractorii, câteodată se răfuieşte şi cu poliţia sau cu guvernul.
Superman a fost prezentat drept primul supererou din lume în 1938, o copie a numărului de atunci – Action Comics #1 – fiind vândută anul trecut cu 1,5 milioane de dolari. Ultimul număr a fost Action Comics #904, însă eroul îşi va face din nou apariţia cu o faţă nouă. Noile numere Action Comics – ce pot fi cumpărate digital de aici – şi spune povestea unui Superman tânăr, în blugi, care a apărut pentru prima oară în 2005 în modernul, dar ponositul Metropolis. Alter ego-ul său, Clark Kent, şi-a pierdut ambii părinţi pământeni înainte de a-şi găsi un job de reporter în oraş, aşa că, spre deosebire de cel original, noul Superman nu mai primeşte de la părinţi sfaturi despre cum să se comporte frumos cu lumea.
“Asta înseamnă că poate împinge puţin limitele”, spune Grant Morrison, scenaristul din spatele noii serii, pentru Livescience. “Până la un anumit punct, îi place să fie de unul singur pentru că nimeni nu poate fi rănit şi pentru că totul depinde de el. Însă asta înseamnă totodată că nu are limite atunci când îşi pierde cumpătul”. Probabil că una dintre situaţiile în care noul Superman îşi pierde controlul este prezenţa lui Lois Lane, iubita originalului Clark şi rivala de breaslă a noului Clark. În această serie Lois se vede cu alt bărbat. Mai mult, noul Superman nu poate zbura încă, doar sare de pe o clădire pe alta şi…sângerează, şi asta pentru că, spune Morrison, supereroul era prea rupt de lume şi cititorii nu putea relaţiona cu el.
“Încercăm să-l aducem înapoi pe Supermanul proactiv, dar să-i şi permitem să se schimbe, să facă greşeli, să ia puţină bătaie şi să trebuiască să-şi regânfească misiunea”, mai spune scenaristul. “Am vrut să-l văd asudând şi sângerând puţin şi să-l aduc la un tip de umanitate pe care îl înţelegem cu toţii”.
Sursa: Livescience
Foto: Flickr/istolethetv