Noul puritanism: New Yorker, sancționat de Facebook pentru sfârcurile Evei

1

După cum știm politica Facebook în fața expunerii sânilor femeilor este necruțătoare și cu siguranță există în structura rețelei sociale un departament însărcinat cu vânarea goliciunilor rotunjite. De curând însă, publicația The New Yorker a fost avertizată de Facebook după ce a postat o caricatură cu Adam și Eva, în care acesteia din urmă i se vedeau sfârcurile.

 

Așa-numita ”afacere Nipplegate”, după cum au intitulat cei de la The New Yorker incidentul, a pornit de la desenul din imaginea de mai sus. În urma postării acestei caricaturi, contul de Facebook al revistei americane a fost suspendat temporar pentru încălcarea prevederilor din capitolul rezervat ”Nudității și sexului”.

Deși, după cum atrag atenția autorii unui articol care ironizează acext exces de pudoare, și Adam era prezentat tot nud, astfel încât și lui îi erau vizibile sfârcurile, acestea nu au constituit o încălcare a normelor Facebook. Prin urmare, cele doup buline de mai jos, reprezentând mameloane masculine, sunt acceptate de politica rețelei sociale, însă perechea de mai jos, reprezentându-le pe omoloagele feminine, nu se încadrează, fiind considerate conținut sexual explicit.

male-nipples.jpg

female-nipples.jpg

”Am ales însă să nu purtăm această bătălie, atâta vreme cât, trebuie să recunoaștem, deși excitabilitatea sfârcurilor feminine este o problemă cât se poate de serioasă, dar pentru care nu s-a găsit momentan niciun leac, ea nici n-a provocat încă victime,” scriu cei de la The New Yorker.

 

Sursa: The New Yorker


Un comentariu

  1. Pingback: Filmulețul care a încins lumea islamică « Un blog cu atitudine

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger