Noul mesaj de la Hollywood: Fumatul nu e cool

1

Dacă mai erau în viață astăzi, John Wayne și Humphrey Bogart ar fi beneficiat de o schimbare radicală de imagine, întrucât mesajul de la Hollywood s-a schimbat: fumatul nu mai este cool.

Numărul scenelor în care sunt arătate țigări a scăzut dramatic în ultimii cinci ani, arată un raport al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Trendul este impus de trei companii majore din industria cinematografică. Acesteau au reglementări de limitare a folosirii țigărilor în filme destinate adolescenților.

Filmele cele mai importante din 2010 au conținut jumătate din “incidentele cu țigări” din filmele din 2005. Scăderea a fost și mai dramatică în cazul filmelor pentru cei tineri, de 71,6% de la 2.093 de astfel de incidente în 2005 la 595 în 2010.

În rândul celor trei companii care au reglementări privind folosirea țigărilor în film, scăderea a fost de 95%.

“Incidentul cu țigări” este definit ca folosirea sau folosirea implicită a unui produs cu tutun de către un actor.

Oficialii guvernamentali speră ca declinul aparițiilor țigărilor pe ecran să ducă și la o scădere a numărului de fumători în viața reală. Potrivit Institutului Național pentru Cancer, tinerii care se uită la filmele cu scene de fumat sunt de două ori mai predispuși să se apuce de fumat.

Foto: Flickr / twm1340

Sursa: Time Magazine


Un comentariu

  1. “Potrivit Institutului Național pentru Cancer, tinerii care se uită la filmele cu scene de fumat sunt de două ori mai predispuși să se apuce de fumat.”
    Adica doar pt ca as vizualiza astfel de filme, as fi mai predispusa la cancer? hai mai.. invatati sa va exprimati, ca nu-i asa greu 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger