Noul mesager ONU al păcii pe probleme climatice este actorul Leonardo DiCaprio

0

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a anunţat că actorul Leonardo di Caprio este noul “mesager al păcii” al ONU pe probleme climatice. Actorul, un activist implicat în probleme de mediu, se alătură altor 11 nume celebre care au primit acest rol din partea ONU, între care Stevie Wonder, Jane Goodall, Paulo Coelho, Michael Douglas, Charlize Theron sau George Clooney. Prima misiune a lui DiCaprio în calitate de mesager ONU va fi să transmită un mesaj la conferinţa ONU pe teme climatice (UN Climate Summit) care va avea loc pe 23 septembrie, la New York (SUA).

 

 

“Domnul DiCaprio este o voce credibilă în rândul activiştilor pentru mediu şi poate amplifica în mod considerabil mesajul acestei mişcări. Mă bucur că a ales să se alăture eforturilor ONU de a atrage atenţia asupra urgenţei de a acţiona (şi asupra beneficiilor acestei acţiuni) în ceea ce priveşte schimbările climatice”, a declarat Ban Ki-moon.

DiCaprio (39 de ani) a fost lăudat pentru implicarea sa în cauze de mediu, prin intermediului fundaţiei pe care o conduce, care a fost înfiinţată în anul 1998 şi care a adunat finanţări substanţiale pentru proiecte de protecţia mediului şi conservare în trei direcţii specifice: protejarea biodiversităţii, conservarea oceanelor şi pădurilor şi lupta contra schimbărilor climatice.

Mesagerii ONU ai păcii sunt personalităţi din lumea artei, filmului, muzicii, literaturii sau sportului, în general, care sunt cunoscute la nivel mondial şi se bucură de simpatia oamenilor. Rolul lor este de a atrage atenţia lumii asupra scopurilor şi activităţilor ONU, prin apariţii publice, în media sau prin acţiuni umanitare. Dacă DiCaprio va fi vocea ONU în probleme climatice, actriţa Charlize Theron este vocea ONU pe problema prevenirii HIV, iar actorul Michael Douglas este vocea dezarmării.

“Sunt onorat să accept rolul de mesager al păcii din partea ONU pe problema schimbărilor climatice şi să îl susţin pe Secretarul General în eforturile sale de a vorbi despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm, ca societate, în prezent, la nivel global. Cum vom răspunde crizei schimbărilor climatice în anii imediat următori va determina soarta planetei şi a umanităţii pe viitor”, a declarat actorul.

DiCaprio va vorbi la conferinţa ONU pe tema climei din 23 septembrie de la New York, unde liderii lumii sunt invitaţi să vorbească despre ce iniţiative au luat şi ce eforturi au depus pentru a limita, la nivel mondial, efectele încălzirii globale. Întâlnirea la acest nivel este prima de acest fel din ultimii cinci ani.

În 21 septembrie, toţi cei cărora le pasă de problema climei şi vor să transmită un mesaj liderilor lumii care se vor reuni la New York sunt aşteptaţi, oriunde în lume, la Marşul pentru Climă (în România sunt anunţate marşuri în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Braşov).

 

Surse şi foto: United Nations Messengers of Peace, Leonardo DiCaprio Foundation, The Hollywood Reporter, The Huffington Post

 

Puteţi citi şi:

Marşul oamenilor pentru acţiune climatică

Ce îi sperie pe cercetătorii din domeniul schimbărilor climatice

Cum afectează încălzirea globală România şi ce nu fac autorităţile


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger