Noua Zeelandă a interzis testarea cosmeticelor pe animale

0

Guvernul Noii Zeelande a interzis testarea produselor cosmetice pe animale, atât în ceea ce priveşte produsul final, cât şi în ceea ce priveşte ingredientele din care sunt realizate produsele cosmetice.

 

 

Decizia a fost luată printr-un amendament la legea privind drepturile animalelor (Animal Welfare Amendment Bill), dezbătut săptămâna trecută şi votat, astfel că urmează să intre în vigoare, ca lege, în săptămânile următoare. “Din câte ştim noi, în Noua Zeelandă nu au fost niciodată testate cosmeticele pe animale, dar acest amendament era necesar pentru a trimite un mesaj care să spună clar că acest gen de practici nu este acceptat în Noua Zeelandă şi nu se va întâmpla niciodată aici”, a subliniat ministrul Nathan Guy. Potrivit unui sondaj recent, 89% dintre locuitorii Noii Zeelande nu susţin practica testării cosmeticelor pe animale.

Picurarea unor substanţe toxice în ochii animalelor sau pulverizarea unor chimicale pe pielea acestora, după ce au fost rase de blană, sunt doar două exemple de practici din industria cosmetică ce foloseşte testarea pe porcuşori de guinea, iepuri, şobolani, pisici sau alte animale de mici dimensiuni. Amendamentul votat în Noua Zeelandă impunea, iniţial, şi interdicţia testelor pe animale în scop medical, dar parlamentul a votat doar partea referitoare la industria cosmetică. “Ne bucură faptul că politicienii neo-zeelandezi au făcut un pas important împotriva cruzimii industriei cosmetice la adresa animalelor, este un moment care merită celebrat”, declară Claire Mansfield, director de campanie în cadrul Humane Society International.

Prin măsura adoptată, Noua Zeelandă se alătură altor ţări din lume care au interzis această practică. Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au votat asta în anul 2009, iar alte ţări care au impus interdicţia sunt Israel, India şi statul brazilian Sao Paolo. Măsura este discutată şi de Australia, Brazilia, Canada, Taiwan şi SUA, care iau în considerare o interdicţie de acest fel.

 

Sursa şi foto: The Dodo

 

Puteţi citi şi:

Un laborator american de cercetare, care făcea experimente pe pisici vii, va fi închis

Fur the people

Adevărata planetă a maimuţelor: insula unde trăiesc cimpanzei folosiţi în teste de laborator

India a interzis importurile de cosmetice testate pe animale

Primul stat american care interzice microplasticul în produsele cosmetice

Ştiinţa conchide: bărbaţii preferă femeile mai puţin machiate


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger